elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a Turisme la paralització del concurs de gestió del Castell de Santa Bárbara per suposar una privatització encoberta d'un BIC

Compromís demana a Turisme la paralització del concurs de gestió del Castell de Santa Bárbara per suposar una privatització encoberta d'un BIC
  • Rafa Mas: "No consentirem que el bipartit seguixca abandonant el Castell de Santa Bàrbara per després malvendre'l. És un BIC que hem de cuidar, rellançar i marcar com a prioritari, no com un parc temàtic com considera la vicealcaldessa"

MÉS FOTOS
Compromís demana a Turisme la paralització del concurs de gestió del Castell de Santa Bárbara per suposar una privatització encoberta d'un BIC - (foto 2)

El regidor del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant, Rafa Mas, ha criticat el bipartit municipal per les condicions del plec que ha de regir el contracte de fins a cinc anys de duració del servei de gestió i dinamització turística del Castell de Santa Bàrbara, impulsat pel Patronat de Turisme presidit per la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez.

L'edil Rafa Mas, qui ha mantingut una reunió amb l'Associació Valenciana de Guies Turístics i professionals de sector, considera que les condicions establertes suposen "sens dubte una privatització encoberta de l'emblemàtica fortalesa, pel que han mostrat la seua màxima preocupació".

En aquest sentit Mas considera que "d'una manera o altra el govern municipal ha degradat el castell fins al punt de ser gairebé inaccessible durant el present període estival. Sense ascensor, ni llançadores i el pàrquing amb les obres paralitzades i la muralla de vianants en un estat lamentable, la vicealcaldessa té el valor d'assegurar que el seu patronat, el de Turisme, és incapaç de gestionar el castell, i per això ha de contractar una empresa per a la seua gestió global, cosa que no podem consentir ". Per això, afegeix Mas "ens preguntem a què es dedica el Patronat de Turisme i quina labor ha realitzat durant dos anys la màxima responsable de turisme, si ara no té més remei que privatitzar tota la gestió sense oferir ni una fórmula alternativa o mixta més d'acord amb la situació actual ".

Compromís considera que el plec ofereix llacunes que haurien d'obligar a paralitzar el procés i convocar un Patronat de Turisme extraordinari. Un dels punts és la no existència de referència a la contractació específica de guies de turisme habilitats, tal com marca la llei autonòmica. A més, com a patrimoni municipal que és el Castell de Santa Bàrbara i Bé d'Interès Cultural en cap moment es referència activitats o visites per a la ciutadania d'Alacant, qui haurà de pagar per accedir a un espai propietat de la ciutat. A més, posa en una situació més que complicada als actuals funcionaris interins que desenvolupen la seua tasca en el recinte. Per a Rafa Mas, "un dels majors errors de l'alcalde Luís Barcala va ser signar el passat mes de gener el decret de cessió del Castell de Santa Bàrbara a la regidoria de Turisme que dirigeix Mari Carmen Sánchez, per la seua suposat aprofitament per a la promoció turística de la ciutat. I dic suposat perquè ha estat una ruïna absoluta el present estiu i un despropòsit per la nul·la gestió de Mari Carmen Sánchez en dos anys al front de Turisme ".

Pujar