28 de novembre de 2020 28/11/20

Compromís considera que el retard pressupostari és el primer gran fracàs del bipartit de Barcala

  Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís, ha considerat que el retard pressupostari és el primer gran fracàs del bipartit de Barcala, que suposa que a la situació de crisi sanitària a Alacant s'afegix que no s'han aprovat pressupostos en temps i forma, el que afecta l'agilitat de la capacitat de resposta enfront de la crisi.

  Però, a més des de la coalició han considerat que "és obvi que la situació de la crisi sanitària representa un desafiament descomunal per a qualsevol administració, especialment per a la local que representa la primera porta a la qual la ciutadania reclama en moments de crisi. Això, però, representa un problema major per a una administració com l'Ajuntament d'Alacant, que no ha aconseguit tindre aprovats en temps i forma els pressupostos de l'any 2020".
  En este sentit des de Compromís expliquen que esta diferència suposa un greuge respecte d'altres ciutats que des de ja poden aprovar modificacions pressupostàries potents en els pressupostos de 2020 per afrontar el desafiament de la crisi sanitària, i les seues conseqüències socioeconòmiques, amb major agilitat que l'administració local alacantina. "Recordem que ara mateixa ens trobem encaixats entre la pròrroga pressupostària de 2019 i l'aprovació final dels pressupostos de 2020 que pot allargar-se encara mesos", ha afirmat Bellido.

  "A més, a més d'un incompliment de les promeses de Barcala, un altre a afegir a la llarga llista d'incompliments i promeses incomplides, representa el primer gran fracàs d'un mandat que fins ara resulta molt gris i que no ha aconseguit desenvolupar cap línia d'actuació que represente un full de ruta per al futur d'Alacant. Ara mateixa el marge de maniobra se circumscriu a la situació excepcional que vivim, que atorga capacitat per anar aprovant decrets d'urgència que posteriorment caldrà justificar-los i encaixar-los en els comptes municipals. Però, a diferència de ciutats com València o Elx, no es poden aprovar ja les modificacions pressupostàries que resulten imprescindibles per al present i futur. Modificacions per a dirigir els recursos econòmics a les urgents noves necessitats que dibuixa la crisi des d'ara fins als pròxims mesos. És a dir, malgrat la responsabilitat que ha mostrat Compromís en l'aprovació inicial dels pressupostos, la ciutat està pagant el primer gran fracàs de Barcala, no haver aprovat encara els pressupostos de 2020", ha recordat Bellido.

  Des de la coalició recorden a més que la capacitat de gestió del govern de PP i Ciudadanos té poca credibilitat quan no ha aconseguit renovar en temps i forma grans contractes de la ciutat com autobusos o zones verdes, i que porta camí de no arribar a temps a l'aprovació del Pla de Residus Local o la renovació de la contracta de la neteja o d'autobusos urbans. Així mateix projectes com el nou PGOU no han avançat un pas, i el Catàleg de Proteccions seguix endarrerint-se d'una forma perillosa i "sense diàleg amb l'oposició". "Tot això ara és molt més complicat en esta situació de crisi, però la qüestió és que la ciutat d'Alacant paga la manca de gestió del bipartit de dretes i es troba en pitjor situació que altres administracions locals per a plantar-li cara" ha conclòs Bellido.

  Pujar