22 d’octubre de 2020 22/10/20

Compromís per Alacant proposa bonificar l'IBI a les famílies monoparentals femenines i monoparentals

Compromís per Alacant proposa bonificar l'IBI a les famílies monoparentals femenines i monoparentals - (foto 1)
  • La coalició també reclama que es posen en marxa de forma inmediata les ajudes al pagament de l'IBI a les famílies vulnerables que des de 2019 s'inclouen en pressupostos i mai es publiquen les bases per a posar-les en marxa

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat una esmena a la modificació de l'Ordenança fiscal per a regular el pagament de l'IBI en la qual demana que s'incloga a les famílies monoparentals femenines i monoparentals en les bonificacions.

“A la dreta alacantina se li ha oblidat que existeixen un altre tipus de models de família i només plantegen bonificacions a la famílies nombroses, la qual cosa aplaudim i ens sembla bé; el que passa és que existeixen altres models de família que van ser durament colpejades en la passada crisi, que estan sent novament colpejades en aquesta nova crisi, que pateixen la precarietat laboral i que necessita de l'administració local per a poder tirar avant; com són les famílies monoparentals femenines i monoparentals”, ha destacat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

En aquest sentit, des de la coalició proposen equiparar les bonificacions a famílies nombroses a les de les famílies monoparentals femenines i monoparentals, un model de família cada vegada més comuna. Amb bonificacions en el pagament d'aquest impost que van fins a un 65%.

D'altra banda, des de la formació progressista han continuat reclamant que es pose en marxa d'una vegada la partida d'ajudes de mig milió d'euros perquè les famílies vulnerables puguen pagar l'IBI. “Luis Barcala està en deute amb les famílies alacantines ja que des de 2019 trobem aquestes ajudes en el pressupost sense que arriben a posar-se en marxa mai. És imprescindible fer costat a les famílies més vulnerables”, ha conclòs Mas.

Equiparar a les famílies monoparentals femenines i monoparentals a les famílies nombroses és una de les línies que s'estan seguint des de diferents institucions per a ajudar a un model de família que les seues característiques poden patir major risc de vulnerabilitat. En aquest sentit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va posar en marxa un carnet que reconega a aquestes famílies i permeta beneficiar-se d'ajudes específiques similars a les de les famílies nombroses.

Pujar