27 de setembre de 2020 27/9/20

Més Compromis advoca per la "política útil" per al 10N: "Som l'antídot de l'abstenció"

Més Compromis advoca per la "política útil" per al 10N: "Som l'antídot de l'abstenció" - (foto 1)
  • Més Compromís ha presentat aquest dimarts a Alacant la seua candidatura amb un cant a la política útil en un acte al qual han assistit unes 450 persones

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha defensat aquest dimarts a Alacant que les esquerres estem “per a millorar la vida de la gent senzilla. No per a canviar relats”. “Estan en la guerra del relat, per a tirar la culpa a l'altre”, ha protestat Oltra sobre l'actitud dels principals partits de l'arc parlamentari als quals ha reclamat una política “que mire a la realitat i a les persones que necessiten que la política siga una eina útil”.

Compromís i Més País ha reunit a més de 450 persones a l'aula de Cultura de la Fundació CAM durant la presentació de la candidatura Més Compromís (Compromís-Més País), en un acte que, a més d'Oltra, han intervingut el candidat a la presidència de Més País, Íñigo Errejón, i els candidats al Congrés per València i Alacant, Joan Baldoví i Ignasi Candela, així com el cap de llista al Senat per Alacant, Llum Quiñonero.

Així, Oltra ha relatat que la política útil “la necessiten els qui necessiten una sanitat pública, una bona atenció en el servei de la dependència, escoles; la necessita qui la reforma laboral va expulsar del sistema, els joves que estan demanant mesures contra el canvi climàtic”, la necessita la Comunitat Valenciana “per a aconseguir un sistema de finançament just”. En definitiva, ha apuntat, “la política útil la necessita la gent senzilla”.

Oltra també ha criticat que fa uns mesos, “en l'anterior campanya ja advertíem que hi havia alguns que venien amb la bandera de la por perquè venia l'extrema dreta i es veu que volen donar-li una segona oportunitat. Aqueixa extrema dreta que a Alacant va atacar a unes persones per portar una bandera arc de Sant Martí. Qui en el seu sa judici li dóna una revàlida a la dretes”, s'ha preguntat.

“Només hi ha una manera de fer política útil, posant les sigles del partit a un costat i a la gent per davant. La política no pot ser un esport privat de polítics que se citen en les xarxes. Quan és això, la gent normal s'aparta de la política. El bloqueig polític el paguen les pensionistes, els treballadors, els joves que no poden emancipar-se. Només li ho poden permetre els polítics”, ha denunciat Íñigo *Errejón. En “temps de por i resignació, no es tracta de dir què faràs sinó d'explicar com ho faràs. Qui no diga com ho farà ens està condemnant a una altra repetició electoral. Senyor Sánchez, vosté ha d'aclarir si intentarà un govern progressista. I al senyor Ábalos, dir-li que amb nosaltres no es tracta de ministeris, ací no hi ha joc de butaques, ací ha de tractar-se de política: transició ecològica, de com llevar-nos la vergonya, del fet que hagen 49 dones mortes...”, ha assenyalat el candidat a president del Govern, interromput pels aplaudiments”. “I a Podemos”, ha afegit, “amb tot l'afecte que ens uneix, ningú arriba a un acord en el qual encaixen el 100%dels seus interessos”.

Errejón també s'ha dirigit a l'extrema dreta: “Abascal no creu que amb un estat d'excepció s'acabara les diferències entre catalans. Està disposat d'hipotecar a les futures generacions per dos escons. Aqueixos no són els que defensen els drets de les dones que netegen fins a 25 habitacions al dia per 700 euros”.

“La política és pactar i anem amb bons companys, que tenen una mirada perifèrica, en el qual la coalició assumeix l'agenda valenciana. Els que estan cabrejats tenen una bona opció que votar, som l'antídot de l'abstenció. Sempre serem part de la solució i mai del problema. Aquells que vau votar Compromís en les autonòmiques i Pedro Sánchez per a la Moncloa, pregunteu-vos qui va formar un govern progressista. Ompliu les urnes de somriures i de vots útil!”, ha assenyalat l'actual portaveu de Compromís en el Congrés dels diputats i cap de llista per València de Més Compromís- Més País, Joan *Baldoví.

En l'acte han estat presents autoritats de Compromís com el president de les Corts, Enric Morera; el conseller Rafa Climent; la portaveu adjunta de les Corts, Aitana Mas, el portaveu de la Diputació, Gerard Fullana; Águeda Micó, portaveu adjunta de la coalició i secretària general del Bloc; i alcaldes com el de Crevillent, José Manuel Penalva; el de Banyeres de Mariola, Josep Sempere; o Sergi Ferrús, de Pedreguer, entre altres.

Pujar