Comença la tercera edició del programa Mentoria i Gestió del Talent de Fundació Banc Sabadell i la Universitat d’Alacant
L’edició d’enguany compta amb la participació de 15 estudiants que seran mentorizats per 15 professionals del Centre de Competències Tecnològic d’Alacant
La Fundació Banc Sabadell i el Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat d'Alacant impulsen la tercera edició del programa Mentoria i Gestió del Talent que comença avui. Aquest projecte, que es du a terme través del Centre de Competències Tecnològic d'Alacant (CCTA) del Banc, permetrà que 15 estudiants de grau, màster i doctorat de la UA siguen acompanyats per 15 treballadors voluntaris del CCTA en la resolució d'un repte amb l'objectiu d'ajudar-los a desenvolupar competències i habilitats que resultaran claus per al seu futur professional.
Des d'avui i durant quatre mesos els estudiants, amb l'ajuda de professionals de l'àmbit de la tecnologia i, com a novetat en aquesta edició, també de l'àmbit d'operacions d'Alacant, treballaran en un repte tecnològic que els permetrà conèixer diferents rols, competències i habilitats essencials. Una vegada acabat el programa, els estudiants que hagen participat en el programa tindran més possibilitats d'optar a una estada de pràctiques externes durant el curs 2023-2024.
La sessió de començament del programa ha tingut lloc en format híbrid en les instal·lacions del CCTA i ha comptat amb la presència de Mireia Sempere, subdirectora de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant; Susana Soler, directora del CCTA; Christian Cortes, gestor de continguts del CCTA, com també els mentors i els mentorats que han participat en aquesta edició del programa.
“Poder ajudar, guiar i aportar la nostra experiència als estudiants universitaris perquè tinguen un acostament al món professional real és una cosa molt important per a nosaltres. Enguany, el programa de mentoria girarà al voltant de la millora de l'accessibilitat i la inclusió sobre productes i serveis digitals per a col·lectius vulnerables, la qual cosa ens servirà com a fil conductor per a interactuar amb els estudiants i millorar-ne les habilitats”, conta Miguel Ángel Soriano, membre del CCTA i de l'equip de metodologia de demanda i gestió de projectes de Banc Sabadell, que participa per tercera vegada com a mentor en aquest programa.
Durant la sessió, els mentorats (estudiants que participen en el programa) han valorat molt positivament la iniciativa i han destacat que es tracta d'una oportunitat per a obtenir experiència de professionals reals, més enllà del que es pot trobar en l'àmbit de la formació reglada, en llibres o Internet.
Aquest tipus de programes forma part del compromís de la Fundació Banc Sabadell d'impulsar programes en l'àmbit de l'educació, amb especial interès en el talent jove. A més, s'emmarca en el Sabadell Compromís Sostenible, un marc d'actuació ESG que pretèn integrar en l'estratègia del Banc Sabadell els compromisos ambientals, socials i de governança. En concret, s'alinea amb l'eix estratègic de treballar per a una societat més justa i cohesionada, amb accions com la promoció del voluntariat corporatiu i l'impuls al talent, possible especialment a través de l'activitat de la Fundació Banc Sabadell.