elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia UA amb noves visites temàtiques guiades al jaciment abans de les representacions

Comença el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia UA amb noves visites temàtiques guiades al jaciment abans de les representacions
  • L’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant ha programat aquestes visites temàtiques en les quals es donaran a conèixer les restes arqueològiques més rellevants de la col·lecció museogràfica

  • El festival s’inaugura dimecres amb set representacions teatrals, tres en el bloc de Teatre de l’Ensenyament aquesta setmana, i quatre en el de Teatre Professional, la setmana pròxima

MÉS FOTOS
Comença el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia UA amb noves visites temàtiques guiades al jaciment abans de les representacions - (foto 2)

 

L’XI Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia UA comença dimecres, 12 de juliol, amb un programa que inclou set representacions, tres dins del bloc de Teatre en l’Ensenyament, i quatre obres que integren l’apartat de Teatre Professional. A més, i com a novetat, enguany la Universitat d’Alacant acaba d’anunciar que, com a activitat paral·lela i complementària al programa teatral, s’ofereix un programa de visites temàtiques al jaciment, en horari previ a les representacions, en les quals es donaran a conèixer les restes arqueològiques més rellevants de la seua col·lecció museogràfica i les darreres novetats de la investigació que la UA desenvolupa en el jaciment de la mà de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la UA (INAPH). Les visites són gratuïtes, amb reserva prèvia (web.alcudia@ua.es) i s’ofereixen exclusivament per a les persones que tinguen entrades per al Festival de Teatre, ja que constitueixen una experiència immersiva, com a complement a la representació teatral (horari de visites: de 20.30 a 21 hores).

La rectora, Amparo Navarro, inaugura el Festival aquest dimecres 12 de juliol a les 21.30 h. Després dels discursos institucionals arrancarà la Setmana del Teatre de l’Ensenyament amb la representació inaugural de Las amazonas, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. La seguirà l’Aula de Teatre de la UMH amb la proposta El rey Lear, el dijous 13, i tancarà aquest apartat la guanyadora del VI Certamen Escolar de Teatre Grecollatí de la UA, una nova versió de L’Odissea a càrrec de l’IES Misteri d’Elx (Odissea. Un viaje por las Itacas, el divendres 14).

La primera setmana del festival es completa amb les visites guiades «Viure a Ilici: fes un viatge en el temps», el dijous 13 de juliol, realitzada per Sonia Gutiérrez Lloret, investigadora principal del Projecte Domus Viure a Ilici; i «Noranta anys d’excavacions: materials per a conèixer Ilici», el divendres 14, a càrrec d’Ana Ronda Femenía, arqueòloga responsable de l’Àrea de Catalogació de l’Alcúdia.

La segona setmana dedicada al Teatre professional, del 17 al 20 de juliol, posarà sobre l’escenari Coriolà (Companyia d’Eva Zapico, dilluns 17); El trueque (el dimarts 18, a càrrec de la Compañía Ferroviaria); Los gemelos de Plauto (el dimecres 19, a càrrec de Verbo Producciones), i Antígona 3 x 3,55 (Companhia de Teatre do Chapitô, dijous 20). Totes les obres començaran a les 22 hores.

Les visites temàtiques prèvies programades per a la segona setmana del festival versaran sobre «Entre tresors. Peces clau en la història del sud-est peninsular», el dilluns 17, realitzada per Mercedes Tendero Porras, arqueòloga responsable de l’Àrea d’Excavació.

El dimarts 18, Jaime Molina, investigador principal del Projecte Astero. Termes Orientals, oferirà la visita «Coneix les termes orientals», i el programa conclourà el dimecres 19, amb «T’ensenyem les últimes novetats sobre la ciutat ibera», a càrrec d’Albero Lorrio, investigador principal del Projecte Dames i Herois.

Pujar