elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciències de la UA lliura els premis del XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques i del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics

Ciències de la UA lliura els premis del XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques i del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics
  MÉS FOTOS
  Ciències de la UA lliura els premis del XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques i del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics - (foto 2)
  Ciències de la UA lliura els premis del XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques i del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics - (foto 3)

   

  La Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant va celebrar ahir dimecres, 11 de maig de 2022, l’acte de lliurament dels XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques i del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics. Emilio Domínguez Sánchez, de la Universitat de Múrcia, ha sigut el guanyador del primer premi en els XXIII Premis Jordi Joan de Matemàtiques convocats. Van obtenir el segon i tercer premi Paloma López Larios i Raúl Agulló Pardo, respectivament, tots dos de la UA. Per la mateixa universitat són tots els guardonats amb accèssits, José Miguel Belda Cortés, Oriol GarcIa Llopis, Iván Alcaraz Aguado i Vicent Miralles Lluch, a excepció d’Andreu Moll Morera, pertanyent a la Universitat de València.

  L’acte va comptar amb la intervenció del catedràtic d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques Armando Alberola Romá, expert en la figura del marí alacantí, que va impartir la conferència titulada «Jorge Juan Santacilia: un científico en la España del siglo XVIII».

  El lliurament dels Premis Jordi Joan 2022 coincideix amb la inclusió de l’il·lustre marí i matemàtic alacantí en la col·lecció de biografies de matemàtics il·lustres del MacTutor History of Mathematics Archive, arxiu que recull més de tres mil biografies. Aquesta biografia, la primera d’un matemàtic espanyol, va ser elaborada pel conferenciant en col·laboració amb la seua companya del Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques  Rosario Die i Miguel Ángel Goberna, del Departament de Matemàtiques, tots dos de la UA.

  Tres premis, primer, segon i tercer, més cinc accèssits es van lliurar als guanyadors del XIII Concurs de Microrelats Matemàtics. El primer va recaure en Ester Gil Carreres, antiga alumna de la UA i deia: «Ven y dime a dónde dirigimos el rencor, sobre qué verso lloramos repasando nuestro recorrido.» El segon premi va ser per a Laura Gil Carreres, antiga alumna de la UA; i el tercer va correspondre a Mónica Peiró García, professora de l’IES Josep Iborra. A més, s’han concedit cinc accèssits, per a Laura Gil Carreres, antiga alumna de la UA; Jordi Vayà Olcina, professor de l’IES Francisco Figueras Pacheco d’Alacant; Vicente Espinosa Blasco, alumne de l’IES L’Asunción; Begoña Suárez Ramos, antiga alumna de la UA, i María José Pérez Sáez, antiga alumna de la UA.

  El jurat va comptar amb Luis Gras García, degà ixent de la Facultat de Ciències, com a president; María José Nueda Roldán, coordinadora del grau en Matemàtiques, en qualitat de secretària; i els vocals María Dolores Molina Vila, directora del Secretariat d’Accés i Orientació Universitària; Julio Mulero González, professor del Departament de Matemàtiques de la Facultat de Ciències, i Josep Miquel Manzanaro Blasco, tècnic superior de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

  Pujar