elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El catedràtic de la Universitat d’Alacant Enrique Herrero, nou president de la Societat Iberoamericana d’Electroquímica

El catedràtic de la Universitat d’Alacant Enrique Herrero, nou president de la Societat Iberoamericana d’Electroquímica
  • Ha sigut elegit durant el XXVI Congrés de la SIBAE celebrat a Lisboa

 

Enrique Herrero, catedràtic d’universitat del Departament de Química Física de la Facultat de Ciències de la UA i doctor en Ciències Químiques, ha sigut elegit president de la Societat Iberoamericana d’Electroquímica (SIBAE) durant el vint-i-sisè congrés que la societat celebra aquesta mateixa setmana a Lisboa.

Herrero és director de l’Institut Universitari d’Electroquímica, és professor titular d’universitat des de l’any 2000 i catedràtic d’universitat des del 2009. Compta amb una àmplia experiència docent en tots els nivells universitaris, és autor de més de 230 publicacions científiques en l’àrea d’electroquímica i ha sigut membre dels comitès editorials de les revistes Electrochimica Acta, Electrocatalysis i ChemPhysChem. A més, l’any 2010 va rebre el premi CIDETEC d’investigació científica i ha sigut vicerector d’Estudis i Formació, entre altres càrrecs de gestió a la Universitat d’Alacant.

Enrique Herrero ha assenyalat després de l’elecció que «és tot un honor i també un repte per a mi aquest càrrec. Estic molt agraït a tota la comunitat científica de l’electroquímica per confiar en mi per a aquesta tasca» i ha apuntat que «l’època que ens ha tocat viure ha d’assumir reptes a una velocitat de vertigen, i la comunitat científica és la pedra angular sobre la qual s’assenten els avanços de la societat. Sens dubte, el nostre repte més important és donar resposta a les necessitats del nostre món, i per a fer-ho, cal compartir i discutir els nous avanços científics i tecnològics en totes les branques interdisciplinàries de l’electroquímica i les seues àrees connexes és fonamental».

SIBAE

La Societat Iberoamericana d’Electroquímica (SIBAE) és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promoure, en l’àmbit dels països iberoamericans, l’acostament i la cooperació dels professionals –docents, investigadors, tècnics, etc.– que exerceixen activitats relacionades amb l’electroquímica, tant en el seu aspecte de ciència pura com en el de les seues aplicacions. Va ser fundada el 1992 com a corol·lari del X Congrés Iberoamericà d’Electroquímica celebrat a la ciutat de Córdoba (l’Argentina) i té les seues arrels en les Reunions Llatinoamericanes d’Electroquímica i Corrosió, que es van desenvolupar entre 1972 i 1988 a l’Argentina (I, III i VIII), Xile (V), Veneçuela (IV), el Brasil (II), Mèxic (VI) i Panamà (VII), les quals posteriorment es van transformar en Congrés Iberoamericà d’Electroquímica (Espanya, 1990; l’Argentina, 1992), per a finalment originar els Congressos de la Societat Iberoamericana d’Electroquímica a partir del 1994.

Pujar