elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra Carmencita de la Universitat d'Alacant analitza la innovació, la sostenibilitat i l'impacte social de la gastronomia en una taula redona en línia

La Càtedra Carmencita de la Universitat d'Alacant analitza la innovació, la sostenibilitat i l'impacte social de la gastronomia en una taula redona en línia
  • La cita és aquest dijous a partir de les 18 hores en el marc de l’exposició “Menjars de la terra. Llegat gastronòmic de González Pomata”

Aquest dijous 30 de setembre a les 18.00 h tindrà lloc la taula redona en línia «Menjars de la terra. Gastronomia en clau d’innovació, indústria, sostenibilitat i impacte social» organitzada per la Fundació Mediterráneo en col·laboració la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant i amb el suport del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia de la Facultat de Ciències.

La taula redona comptarà amb la participació de Beatriz Corbí, vocal d’AEPA, Associació d’Empresàries, Professionals i Directives de la Província d’Alacant, i María Diago, autora i coordinadora de la Guía sustentable de restaurantes sostenibles de la Comunidad Valenciana. També hi participaran Paquita Martínez, directora de MARBAMAR; Mari Ángeles Sánchez, responsable de màrqueting de MARBAMAR, i Arturo Miralles CEO Cervezas Santa Faz. La presentació serà a càrrec de Jose María Pallarés responsable de Desenvolupament de Projectes de la Fundació Mediterráneo, i la moderarà Josep Bernabeu Mestre, catedràtic de la UA i director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.

Aquesta trobada s’emmarca en el cicle d’activitats que es desenvolupen amb motiu de l’exposició «Menjars de la terra. Llegat gastronòmic de González Pomata», que s’exhibeix a la sala d’exposicions Emilio Varela de la Fundació Mediterráneo a l’avinguda de Ramón y Cajal, 5, i es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç a partir de les 17.55 hores.

La Fundació Mediterráneo, a través dels seus centre La Llum i la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant, després d’inventariar i catalogar el llegat fotogràfic d’Antonio González Pomata (que recull més de tretze mil documents gràfic), amb els resultats obtinguts després de dos anys d’investigació, i les dades proporcionades per altres activitats com les entrevistes a la família i informants clau, així com la localització de publicacions i col·laboracions periodístiques d’Antonio González Pomata, han iniciat les tasques de divulgació i difusió d’aquest fons documental amb aquesta exposició dedicada a la figura de Pomata i la gastronomia alacantina del seu temps.

L’exposició es pot visitar els dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20, i diumenges d’11 a 14 h.

Pujar