elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Navarro anuncia que el Centre d’Interpretació de L’Alcúdia portarà el nom de Rafael Ramos Fernández

Amparo Navarro anuncia que el Centre d’Interpretació de L’Alcúdia portarà el nom de Rafael Ramos Fernández
  • Així ho ha aprovat per unanimitat el Patronat de la Fundació Arqueològica que ha tingut lloc aquest matí

El patronat de la Fundació Universitària L’Alcúdia d’Investigació Arqueològica ha aprovat aquest matí per unanimitat que el Centre d’Interpretació del jaciment porte el nom de Rafael Ramos Fernández, recentment mort. Ha sigut la rectora de la Universitat d’Alacant i presidenta de la Fundació, Amparo Navarro, l’encarregada de defensar una proposta rebuda excel·lentment pels patrons entre els qui es troben l’Ajuntament d’Elx, la Diputació d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández i la Generalitat Valenciana.  

Durant la seua exposició, la rectora ha argumentat que «a més de ser un referent en Història i Arqueologia, Rafael Ramos Fernández va dedicar la vida, en el sentit més ampli de l’expressió, a l’Alcúdia. Són dos noms que han estat intrínsecament units i així volem que continue sent ara que Rafael ja no hi és».

Rafael Ramos Fernández va ser director del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx «Alejandro Ramos Folqués» des del 1977 fins a la jubilació l’any 2012, vicepresident de la Fundació L’Alcúdia d’Investigació Arqueològica de la Universitat d’Alacant i director de l’esmentat jaciment. Ha sigut un dels arqueòlegs més importants de l’àmbit cultural il·licità i també de tota la Comunitat Valenciana, no sols per la formació i la trajectòria investigadora i professional, sinó per la lluita constant i l’interès a conservar, salvaguardar i potenciar el patrimoni arqueològic i històric d’Elx i la comarca.

La seua trajectòria professional i personal ha estat íntimament vinculada a la Universitat d’Alacant des que l’any 1996 amb la venda d’una gran part de la finca on es troba el jaciment va propiciar la creació de la Fundació Universitària que avui ha volgut reconèixer la seua feina.

La reunió, que ha tingut lloc en les instal·lacions del jaciment, ha sigut de caràcter ordinari i a més del punt esmentat, en l’ordre del dia s’incloïa la memòria d’activitats de l’any en curs i la planificació del pròxim.

Pujar