elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un 'alumni' de la Universitat d'Alacant nominat als Goya pel millor curt d'animació

Un 'alumni' de la Universitat d'Alacant nominat als Goya pel millor curt d'animació
  • Álvaro Robles és diplomat del grau de Publicitat i Relacions Públiques, codirigeix “Umbrellas” al costat de José Prats

MÉS FOTOS
Un 'alumni' de la Universitat d'Alacant nominat als Goya pel millor curt d'animació - (foto 2)
Un 'alumni' de la Universitat d'Alacant nominat als Goya pel millor curt d'animació - (foto 3)

 

Álvaro Robles, alumni de la UA llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, acaba de ser nominat als premis Goya en la categoria de millor curt d’animació pel seu treball Umbrellas, que codirigeix juntament amb el director José Prats.

“Umbrellas” és una producció de Bígaro Films (Espanya) i Moukda Production (França) i competirà en aquesta categoria al costat d’altres tres curts nominats: Nacer, Proceso de selección i The Monkey. L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya celebrarà la Gala dels Goya el pròxim 12 de febrer del 2022, data en què es  coneixeran els guanyadors.

Aquest treball animat amb clares influències japoneses (El viatge de Chihiro, La princesa Mononoke) conta la història de Kyna, una xiqueta de sis anys que passa els dies feliç en un petit poble remot, protegida sota la barba-paraigua de son pare. No obstant això, una nit, la seua gossa desapareix i, per a trobar-la, la protagonista haurà d’enfrontar-se a la seua major por: la pluja. Umbrellas és un curt en 2D amb fons d’aquarel·la que conta una història plena de fantasia i poesia visual, que té lloc en una terra llunyana on la pluja no cessa i on els nounats arriben portats per paraigües màgics voladors. Encara que Umbrellas es desenvolupa en un món fantàstic, es poden extraure paral·lelismes amb situacions reals, com poden ser la por, la infància o els reptes que representa la paternitat.

Pujar