19 d’octubre de 2020 19/10/20

Alacant demana reobrir els locals d'oci per a consumir a la terrassa

Alacant demana reobrir els locals d'oci per a consumir a la terrassa - (foto 1)
  • Luis Barcala, alcalde d'Alacant: “El tancament de les terrasses dels locals d'oci provoca greuges comparatius”

L'alcalde alacantí del Partit Popular, Luis Barcala, ha sol·licitat al Consell que les terrasses dels locals d'oci es mantinguen obertes, de la mateixa manera que estan en funcionament la dels bars, restaurants o cafeteries. Així ho ha afirmat aquest mateix dilluns a través de preguntes dels mitjans de comunicació.

En la seua intervenció després de visitar Masatusa, les cotxeres de la concessionària d'autobusos, ha explicat que està d'acord que no s'òbriga l'interior d'aquests locals, però no així les seues terrasses i ha reclamat que no es tanquen totalment: "Que a l'interior no és convenient (l'activitat), d'acord", ha apuntat Barcala abans d'afegir: "però no tancaments tota l'activitat perquè no té cap sentit" i les dades no recolzen que amb aqueixa mesura s'haja "millorat la situació".

Ha incidit en què aquestes restriccions s'han adoptat per “seguretat” però ha criticat que siguen “tan genèriques” ja que les terrasses dels locals d'oci estan tancades perquè l'activitat dels pubs "està suspesa" i això provoca "greuges comparatius".

"Hem demanat a la Conselleria que tinga en compte aqueixa peculiaritat i almenys done l'opció que les terrasses estiguen obertes, perquè hi ha un control per part de l'establiment que permet la distància entre taules i l'ús de les màscares siga més controlable", ha indicat.

Aquesta normativa, que manté la suspensió de l'activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe, va ser aprovada el passat 17 d'agost després de l'acord aconseguit en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Canvi de llicències

Alroa, la patronal d'aqueix oci nocturn, ha demanat a l'ajuntament d'Alacant canviar el seu tipus de llicència per a aconseguir l'obertura de les terrasses, tal com ha comentat el polític del Partit Popular.

Tanmateix, ha estimat que això suposaria "eludir una norma" de qui té la competència -la Generalitat-, per "la porta de darrere": "Sóc partidari que qui té la responsabilitat de la decisió la varie en el sentit que hem proposat i així aconseguim el mateix objectiu".

Barcala s'ha queixat que, davant la seua petició d'obrir les terrasses dels locals d'oci, la Conselleria encara no ha contestat.

Pujar