elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d’Algemesí organitza unes festes de reis segures

L'Ajuntament d’Algemesí organitza unes festes de reis segures
  • El consistori premiarà la decoració dels millors balcons nadalencs amb cinc targetes Activa de 100 euros cadascuna

Algemesí planteja la festivitat de Nadal i Reyes dins dels més estrictes paràmetres de seguretat sanitària, però sense obviar la necessitat d'atendre la promoció del comerç local i donar una resposta a la il·lusió dels més xicotets.

Al llarg dels mesos de novembre i desembre s'ha dut a terme la campanya d'animació comercial Targeta Activa Algemesí. En total s'han emés 4.000 targetes de 40 euros, de les quals 20 euros els paga el veí i 40 euros l'ajuntament. Amb això s'han injectat 160.000 euros per a gastar al desembre i gener en els comerços de la ciutat adherits a la campanya.

A més de les llums i decoració nadalenca en els espais més comercials de la ciutat, l'ajuntament ha organitzat el primer concurs de decoració balcons nadalencs amb cinc premis en targetes Activa de 100 euros cadascuna d'elles.

La data límit per a inscriure’s és el 28 de desembre en el correu electrònic decoraelbalco@algemesi.net, i els balcons han d’estar decorats des del 25 de desembre fins al 5 de gener. La decoració haurà de ser visible des del carrer i el jurat puntuarà des del carrer, no podrà entrar a l'interior dels habitatges.

La festa de reis també patirà canvis a causa de les circumstàncies de la pandèmia. Les motos de la Policia Local obriran pas als tres vehicles descapotables que usaran els Reis Mags per a recórrer els carrers d'Algemesí el pròxim 5 de gener. Enguany les seues majestats no poden permetre's una cavalcada convencional perquè la salut dels xiquets i els seus pares està per damunt de tot. Cal evitar les aglomeracions.

L'alcaldessa rebrà als Reis Mags en nom de tots els veïns de la ciutat. Les seues majestats també tenen previst una visita a la Basílica de Sant Jaume Apòstol per a veure a la Mare de Déu de la Salut. Entre totes les cartes que els menors hagen depositat en les bústies de Papa Noel i els Reis Mags es farà sorteig de deu càmeres de fotos instantànies. També entraran en el sorteig les cartes que arriben al correu electrònic habilitat a aquest efecte residorient@algemesi.net La fallera major infantil oferirà la seua mà innocent per a garantir la fiabilitat del sorteig. Els xiquets podran seguir per Berca Televisió els actes institucionals de Melchor, Gaspar i Baltasar: la recepció de l'alcaldessa, la visita a la basílica i el sorteig.

Les seues majestats recorreran els carrers dels barris del Carrascalet i El Raval a mitjan matí. Havent dinat i complir les seues obligacions oficials, uns focs artificials anunciaran el passeig motoritzat dels Reis Mags per tots els carrers d'Algemesí. Enguany no podran detindre's a xarrar amb els xiquets. Melchor, Gaspar i Baltasar són majors i han d'evitar el contagi. Al llarg de la setmana de reis, els xiquets i xiquetes d'entre 1 i 9 anys hauran d'estar atents a les seues bústies.

Pujar