elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Algemesí obté 382.000 euros en subvencions y aporta 48.000 més a diferents programes d’ocupació

L’Ajuntament d’Algemesí obté 382.000 euros en subvencions y aporta 48.000 més a diferents programes d’ocupació
  • Es gestionaran 24 contractes per a majors de 30 anys i cinc per a joves

Huit peons de neteja, quatre llocs d’atenció al públic, tres educadors infantils, dos auxiliars de biblioteca i un gestor de xarxes socials, tots ells majors de 30 anys, seran contractats per sis o set mesos com a beneficiaris del programa Ecovid impulsat per la Generalitat i gestionat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Algemesí. Un delineant de reforç en l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament i cinc jardiners, tots ells majors de 30 anys, es beneficien des de finals de setembre i per sis mesos de contractes subvencionats pel Programa Emcorp. Un tècnic en integració social, un administratiu, un assistent a domicili, un monitor esportiu i un peó de construcció, tots ells menors de 30 anys gaudiran de contractes de serveis per un any finançats pel Programa Empuju.

La corporació municipal va sol·licitar ajudes per a formalitzar 18 contractes per a majors de 30 anys que van perdre el seu lloc de treball a conseqüència de la pandèmia provocada pel Covid-19. El Programa Ecovid impulsat pel direcció general de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha adjudicat a Algemesí una subvenció de 234.241 euros. L’Ajuntament aporta altres 10.287 euros per a completar el cost dels contractes en tasques dirigides a previndre, contindre o pal·liar els problemes derivats de pandèmia.

En paral·lel Programa Emcorp està dirigit a majors de 30 anys per a labors forestals o agrícoles. L’Ajuntament ha obtingut 69.637 euros per a contractar durant sis mesos a un delineant en l’àrea municipal d’Urbanisme i cinc jardiners.

Finalment, cinc joves tindran contractes d’un any gràcies a una subvenció de 78.257 euros del Programa Empuju. L’Ajuntament completa el cost dels contractes amb una aportació de 37.841 euros.

En conjunt, l’Ajuntament obté 382.138 euros en subvencions y aporta 48.128 mes als diferents programes d’ocupació

La Generalitat va anunciar el Programa Ecovid el mes d’agost passat com una subvenció d’iniciativa social per a oferir llocs de treball a persones majors de 30 anys que hagueren perdut la seua ocupació com a conseqüència del Covid-19. Els beneficiaris s’havien d’inscriure en una demanda d’ocupació a partir del passat 14 de març, quan el Govern va decretar l’Estat d’Alarma i va ordenar el confinament de la ciutadania per a combatre el virus.

L’Ajuntament va sol·licitar ajudes per a huit llocs de peó per a tasques de neteja en espais públics, des de l’estafeta de correus en els polígons industrials a les escoles infantils o els punts de major contacte en els poliesportius i altres edificis municipals. Els contractes tindran una duració de sis mesos a partir de desembre.

Altres quatre llocs que requereixen un grau de batxiller o administratiu executaran tasques d’atenció al públic en els centres socials i de salut per a evitar aglomeracions, informar els veïns i ajudar a resoldre gestions telemàtiques als ciutadans poc familiaritzats amb les noves tecnologies. Altres dos llocs amb la mateixa titulació cobriran places d’auxiliar a la biblioteca municipal.

Tres persones amb títol de mestre o educador infantil reforçaran el servei d’atenció a grups reduïts d’alumnes en les tres escoles infantils de l’Ajuntament.

Un titulat superior exercirà tasques d’atenció a autònoms i empreses per a controlar i afavorir tràmits telemàtics, gestions davant les administracions o pagaments de taxes i impostos.

Els últims deu contractes tindran una duració de set mesos, des de l’1 de desembre fins al 30 de juny de 2021.

Els programes Emcorp i Empuju també es van anunciar a l’agost però no estan directament relacionats amb la pandèmia. El primer va dirigit a labors forestals o agrícoles i per a treballadors de 30 anys o més. L’Ajuntament ha gestionat places per a un delineant i cinc jardiners amb una duració de sis mesos. Tots ells treballen des del 22 de setembre.

El Programa Empuju va dirigit a menors de 30 anys en situació d’especial vulnerabilitat, amb dificultats per a obtindre una ocupació o aturats durant un llarg període de temps. L’Ajuntament ha apostat per dos tècnics per a atendre persones sense ocupació i per a reforçar tasques administratives municipals; per un expert en atenció a domicili; un monitor esportiu; i un peó de reforç per a treballs de construcció.

Les ajudes de LABORA i les aportacions municipals per a complementar-les cobreixen tant els salaris com les contribucions a la Seguretat Social de tots els beneficiaris.

Pujar