elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ajuntament, empreses, comerços i professionals de l’hostaleria d’Algemesí s’uneixen per a afrontar l’inici de la tardor amb seguretat davant la Covid

Ajuntament, empreses, comerços i professionals de l’hostaleria d’Algemesí s’uneixen per a afrontar l’inici de la tardor amb seguretat davant la Covid
  • Empal, Acsa i Arbal destaquen el treball de prevenció i la disposició contínua del consistori per facilitar ajudes i informació a les empreses de la ciutat

La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, s’ha reunit amb els directius de les associacions empresarials, comercials i d’hostaleria d’Algemesí per a que puguen traslladar als seus establiments i empreses associades la necessitat de continuar incidint en la higiene, prevenció i ús de mascareta en l’entorn laboral per a evitar contagis. Es vol redoblar el esforços en els mecanismes de seguretat per afrontar amb seguretat la tardor.

La regidora va agrair el treball i compromís de les tres entitats per la seua disponibilitat en tot moment per establir i complir els protocols de seguretat. “El primer que vull fer és agrair a les tres agrupacions: ACSA, EMPAL i ARBAL que sempre estiguen disponibles i disposades per a treballar pel poble. Estendre aquest agraïment a tots els comerços i xicotetes empreses de la ciutat que s'han sabut comportar i enfrontar a aquesta pandèmia, ja que no hi ha hagut cap gran conflicte en el sector laboral. Tots han sabut com afrontar-ho i mantenir aquestes mesures d'higiene per la salut pública. Nosaltres, des de la regidoria d'Indústria i Comerç estem a la seua disposició oferint tot el que puguem i sobretot estar en constant comunicació amb ells per a treballar conjuntament en matèria de prevenció”.

El president de l’agrupació empresarial, Empal, Mariano Clemente, ha senyalat que la pandèmia de la Covid 19 i la declaració de l'estat d'alarma pillà a tots d'imprevist, i comerços, empreses i autònoms “tinguérem que analitzar que era el que passava i com ens anava a afectar”. Clemente ha destacat que “des de l’agrupació d'Empal  el que férem va ser una llavor excepcional de recopilació de tota la informació que anava apareixent per part de l'estat i transmetre-la als nostres associats. Durant tot aquest temps, hem estat en contacte amb l'ajuntament de forma constant per tal de veure totes les possibilitats d'ajudes, així com plantejar quines eren les necessitats de les empreses locals. De fet, les empreses encara ens trobem en una situació complicada”.

La tècnica de l’Associació de Comerços i Serveis d’Algemesí, Acsa, Gema Carrasco, ha destacat que “tenim la gran sort que des de l'ajuntament de la ciutat immediatament es posaren a treballar amb les agrupacions empresarials i comercials perquè ells reconeixen que som nosaltres les que recollim la sensibilitat d'aquest sector abans que el consistori. Des d'un inici començàrem a treballar de forma conjunta, i així es veu que fórem un dels primers municipis a rebre les ajudes i algunes mesures per a aconseguir transmetre en poc de temps als nostres associats. Treballant al costat de l'ADL i OTEA aconseguim ser més resolutius i qualsevol problema es resol en poc de temps”.

Per la seua banda, Josep Camarasa, president de l’associació d’hostaleria ARBAL –Associació de Restaurants i Bars d’Algemesí-, considera que aquest sector “ha sigut tal volta un dels més afectats, nosaltres encara estem molt limitats en aforament i en horari. Ací en Algemesí, tot i que hi ha hagut algun local d'hostaleria que s'ha vist afectat per algun cas, finalment s'ha demostrat que s'estava treballant correctament. La comunicació entre l'ajuntament de la ciutat i els membres de la nostra agrupació està funcionant bé”.

Pujar