Castellano

L'Ajuntament d'Alfondeguilla reivindica a Sanitat ampliar l'horari del consultori mèdic a l'agost

L'Ajuntament d'Alfondeguilla reivindica a Sanitat ampliar l'horari del consultori mèdic a l'agost
  • L'alcalde, Salvador Ventura, ha remès una carta al director territorial de Sanitat per a traslladar-li el seu malestar per aquesta retallada i per a exigir que es pose en marxa la Unitat d'Hospitalització a domicili

L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha remès una carta al director territorial de Sanitat de Castelló i al gerent del departament de Salut de la Plana per a sol·licitar que es mantinga el mateix horari del consultori mèdic també durant el mes d'agost. Cal assenyalar que durant l'any l'horari és de 9 a 14 hores i en mes d'agost s'ha reduït de 9 a 11 hores.

“Considerem que aquest horari és insuficient perquè Alfondeguilla és un municipi amb molta gent gran i que a l'estiu, normalment, rep més gent”, ha assenyalat Salvador Ventura. Per tant, “aquesta reducció de l'horari fa més difícil l'atenció primària, sobretot de les persones majors, que si no poden ser atesos en el seu consultori han de desplaçar-se al centre de salut de la Vall d'Uixó”.

Així mateix, Salvador Ventura ha sol·licitat a Sanitat que contracten a una persona per a atendre el telèfon per a les cites prèvies “perquè molts veïns han vingut a queixar-se a l'Ajuntament perquè truquen al telèfon i no els atenen perquè els professionals sanitaris estan passant consulta, el seu vertader treball”. Per a l'alcalde, “una persona que atenguera el telèfon seria de gran utilitat ja que agilitaria al màxim les poques hores al dia que tenim de consulta”.

En l'escrit remès a principis d'agost, l'alcalde exigeix “més sensibilitat” sobretot en un moment de pandèmia com l'actual “en el qual les autoritats sanitàries ens recomanen evitar les aglomeracions i desplaçar-se fins a la Vall d'Uixó podent ser atesos a Alfondeguilla és anar contra els suggeriments que ens fan des de sanitat”.

Unitat d'Hospitalització a domicili

D'altra banda, Salvador Ventura ha demanat, de nou, que es pose en marxa la Unitat d'Hospitalització a domicili. “Fa més de dos anys que sol·licitem que aquest servei arribe a Alfondeguilla perquè és incomprensible que es preste l'hospitalització a domicili fins al barri de San José, a la Vall d'Uixó, que està a menys de dos quilòmetres d'Alfondeguilla”.

“Portem més de dos anys esperant i malgrat que ens han dit en diverses ocasions que atendrien la nostra demanda, la realitat és que a Alfondeguilla seguim sense Unitat d'Hospitalització a domicili, un servei essencial per a les persones que necessiten de cures pal·liatives”, ha apuntat l'alcalde d'Alfondeguilla.

 
 

 

Pujar