Castellano

Conclòs el passeig que uneix Alfondeguilla i la Vall d'Uixó

Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó
Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó
  • En 2010 l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, va iniciar els contactes amb la Generalitat Valenciana per a construir aquesta infraestructura

MÉS FOTOS
Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó
Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó
Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó
Paseo Alfondeguilla - La Vall d'Uixó

Deu anys després, per fi han conclòs les obres del carril de ciclovianants que uneix Alfondeguilla i la Vall d'Uixó, una obra que ha comptat amb una inversió aproximada d'un milió d'euros i que s'ha realitzat en diverses legislatures.

Aquest passeig, de 2,3 quilòmetres, que rememora l'antic trajecte que realitzaven diàriament els veïns d'Alfondeguilla per a anar a treballar a la Fàbrica Segarra de la Vall d'Uixó, és utilitzat diàriament per centenars de persones per a practicar esport.

Salvador Ventura, alcalde d'Alfondeguilla, ha recordat que “vist el perill que suposava per a la gent pujava i baixava entre els dos municipis pel voral de la carretera, vaig veure que era necessari construir un passeig que ens unira amb la Vall d'Uixó i dotar de major seguretat als vianants i conductors”.

Per això, fa deu anys Ventura es va reunir amb l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Isabel Bonig, i van iniciar els contactes amb la Conselleria d'Obres Públiques. Aquest projecte va continuar avant de la mà de diversos consellers -com les valleras Isabel Bonig i María José Salvador- i amb Óscar Clavell i Tania Baños, com a alcaldes de la Vall d'Uixó.

Les obres van començar en 2015 i han acabat fa pocs dies amb l'asfaltat i pintura de la carretera.

“Per fi, després de deu anys aquell somni és ja una realitat”, assegura Ventura per a qui “és, al costat del menjador escolar, el major assoliment aconseguit des que sóc alcalde d'Alfondeguilla”.

Pujar