Castellano

Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil

Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil
  • Estan realitzant excavacions arqueològiques en un tram de trinxera i un observatori en la zona del Bovalar

Des de fa quasi tres setmanes, s'estan duent a terme tasques de recuperació de vestigis bèl·lics de la Guerra Civil en el municipi d'Alfondeguilla, una actuació promoguda des del Pacte territorial per l'ocupació de la Plana Baixa i que suposa una inversió de 20.000 euros.

La intervenció arqueològica s'està duent a terme en la zona del Bovalar per part de l'empresa EMR sota la direcció tècnica d'Arqueocas.

José Albelda, director de la intervenció, i l'arqueòleg Lorenzo Calabuig han explicat que les tasques se centren en l'excavació arqueològica d'un tram d'uns 40 metres de trinxera i un observatori situat en el cim de la muntanya a 535 metres.

Com a elements d'interés, en la trinxera s'han recuperat diversos pous de tirador i dos refugis antiaeris. Aquests vestigis van ser construïts pel batalló de Sapadors número 20 de l'Exèrcit Popular de la República a mitjan juliol de 1938.

Així mateix, s'està condicionant una senda d'accés als vestigis i en breu se senyalitzarà la zona, la qual cosa permetrà a Alfondeguilla disposar d'un nou recurs turístic i cultural.

L'alcalde, Salvador Ventura, s'ha desplaçat fins a la zona i ha assegurat que “ja estem treballant per a dotar l'any vinent una partida pressupostària per a elaborar un catàleg del patrimoni local, que serà la base per a la seua protecció i futures actuacions”.

MÉS FOTOS
Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil - (foto 2)
Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil - (foto 3)
Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil - (foto 4)
Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil - (foto 5)
Alfondeguilla recupera el patrimoni històric de la Guerra Civil - (foto 6)
Pujar