Castellano

Alfondeguilla bonificarà el 30% de la contribució a les famílies que instal·len plaques solars

Alfondeguilla bonificarà el 30% de la contribució a les famílies que instal·len plaques solars
  • La reducció en el pagament de l'IBI serà per cinc anys després de les instal·lacions tèrmiques i/o fotovoltaiques

L'Ajuntament d'Alfondeguilla ha aprovat bonificar el 30% de la quota íntegra de l'Impost sobre Béns immobles (IBI), més conegut com a contribució, per a les famílies que aposten per les instal·lacions tèrmiques o fotovoltaiques.

L'alcalde, Salvador Ventura, ha assegurat que amb la modificació de l'ordenança que permet bonificar l'IBI a les famílies que hagen instal·lat plaques solars “complim amb el nostre programa de govern i permetem als veïns d'Alfondeguilla estalviar una part important de la contribució, el 30% de l'IBI, per cinc anys”.

A més, Ventura ha assenyalat que “aquesta mesura ha sigut una prioritat en l'inici de l'actual legislatura parar el govern municipal d'Alfondeguilla perquè volem potenciar l'autoconsum d'energia en la nostra localitat”.

Així, en ple del passat 3 d'octubre, el consistori va aprovar modificar l'ordenança fiscal reguladora de l'IBI per a beneficiar per un període de cinc anys en la reducció d'aquest impost després de la certificació final d'obra de les instal·lacions tèrmiques i/o fotovoltaiques emés per l'empresa instal·ladora, aquelles edificacions i construccions en sòl urbà.

D'aquesta manera, es podran acollir a aquesta bonificació els habitatges on s'instal·len els sistemes d'aprofitament tèrmic de l'energia solar, per a aprofitament elèctric de l'energia solar per a autoconsum o per a l'aprofitament elèctric de l'energia solar connectats a xarxa.

En la resta d'edificacions i construccions en sòl urbà, la bonificació serà d'un 20% durant els tres períodes impositius següents a la certificació d'obra quan cobrisquen, almenys, un 30% de la demanda elèctrica de l'immoble.

Pujar