elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alfafar es concentra per a "evitar més morts" davant una "reivindicació històrica" de soterrar les vies

Alfafar es concentra per a "evitar més morts" davant una "reivindicació històrica" de soterrar les vies
  • En els últims huit mesos tres persones han perdut la vida en aquest pas a nivell, sent atropellades pel tren

El dijous a les huit de la tard centenars de veïns de les localitats d'Alfafar, Sedaví i Benetússer es van reunir en una concentració pacífica i silenciosa organitzada per Plataforma de sol·licitud del soterrament de les vies en el pas a nivell per a demanar tant la seua eliminació com el soterrament de les vies.

Els fets s'han produït després de l'últim succés en el qual una jove de 19 anys perdia la vida després de ser atropellada pel tren. D'aquesta manera, es converteix en la tercera víctima mortal en els últims huit mesos. Fins allí es van traslladar tant l'alcalde d'Alfafar, José Ramón Adsuara com l'alcalde de Sedaví, Josep Francesc Cabanes. Es tracta d'una reivindicació històrica de fa més de 40 anys que té per objectiu evitar més morts, per la qual cosa els veïns reclamen que es prenguen mesures.

El president de la Generalitat, Ximo Puig s'ha pronunciat aquest matí “ cal buscar una solució immediata perquè fa temps que incitem a això. Es poden buscar solucions estructurals o conjunturals, però independentment s'ha de treballar conjunturalment”.

També Aitana Mas, vicepresidenta del Consell, ha volgut traslladar el consol i ha afirmat que “no tenim competències, però no vol dir que siga important establir aqueix canal de diàleg entre Adif i els alcaldes afectats i per descomptat la seguretat sempre és un element de preocupació o la falta d'això més ben dit. Per això, esperem que isca un compromís d'Adif per a soterrar les vies, perquè crec que davant una inseguretat pública les administracions han de respondre, d'aqueixa reunió cal eixir amb mesures concretes i que s'inicien per a evitar que es produïsquen més morts.

Pujar