elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les zones costaneres demanen conéixer quines mesures de seguretat i higiene necessiten per a obrir les seues platges

Les zones costaneres demanen conéixer quines mesures de seguretat i higiene necessiten per a obrir les seues platges
  • Són molts els municipis amb la vista posada en la temporada estival

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre ha reclamat per escrit tota la informació sobre les condicions i requisits que hauran de complir les platges i piscina municipal de cara a la seua obertura. Les cartes s'han remès a la consellera de Sanitat, el secretari autonòmic de Turisme i la subdelegada del Govern, recordant que, si el departament de salut de Vinaròs va complint amb tots els requisits i va passant fases, el pròxim 8 de juny començaria la Fase 3 del Pla de Desescalada i podrien obrir-se les platges i piscines públiques. Algunes de les mesures i possibles escenaris que s'han plantejat, per a aplicar a les platges per part d'experts, han estat establir mecanismes per al control de l'aforament, eliminar instal·lacions que puguen ser focus de contagi com a dutxes o llavapeus o implantar algun sistema de delimitació d'espais. No obstant això, encara no s'ha establert una normativa, la qual cosa impedeix que, per part de l'Ajuntament, puguen començar les actuacions sobre aquest tema.

“Necessitem instruccions clares sobre quines mesures en seguretat i higiene hem d'aplicar a les nostres platges i piscina municipal, quines instal·lacions estaran permeses o no i quines mesures de seguretat hem d'adoptar per a preservar la salut de tots els usuaris i hem de conèixer-les com més prompte millor per a començar a treballar i que puguem obrir les platges, amb totes les garanties, quan se'ns indique”, ha destacat l'Alcalde, Francisco Juan.

Per part de l'Ajuntament, s'espera també que aquesta setmana puguen començar les obres de condicionament de platges, competència de la Direcció General de Costas que es van paralitzar a causa de la declaració de la pandèmia. “Després del temporal Gloria, l'Ajuntament va condicionar els accessos però l'actuació de neteja i de reposició de passarel·les de fusta és a càrrec de Costas pel que esperem que no es demoren més i que les nostres platges poden estar en perfectes condicions i complint amb totes les mesures de seguretat i higiene”.

Pujar