elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) posa en valor la inversió de més de 2,5 milions euros que farà la Generalitat en Alcossebre-Alcalà de Xivert al 2021

  • El portaveu, Joan Ronchera, demana que l’alcalde “gestione els recursos municipals de forma responsable i abandone el victimisme al que ens té acostumats el PP”

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, ha volgut posar en valor la gran inversió que farà la Generalitat en este 2021 en la localitat en diferents plans. Ronchera explica que “la Generalitat, presidida pel socialista Ximo Puig, invertirà durant este període pressupostari més de 2,5 milions d’euros en el nostre municipi, fent que s’arribe a una xifra molt important per a este Ajuntament. A esta dada caldrà sumar els diferents recursos que arriben al nostre municipi a través de subvencions que estan per eixir. Per tot això, li demanem a l’alcalde que gestione de forma responsable i se pose a treballar per a complementar estos programes i fer que la ciutadania de la nostra localitat puga vore com millora la seua qualitat de vida. Per a fer això, ha d’abandonar eixa postura de victimisme a la que ens té acostumat el PP”.

Als pressupostos de la Generalitat, a través d’Edificant, ampliarà i adequarà el sanejament del col·legi la Mola d’Alcossebre amb una inversió de 3.417.210 euros. Este any es contemplen actuacions per valor d'1.129.102,96 euros. A més a més, executarà el projecte de connexió de les aigües residuals del nucli d’Alcalà amb la depuradora. Les obres tenen un pressupost total de 2,18 milions d’euros, contemplant els comptes autonòmics per a este exercici 400.000 euros.

També trobem diferents programes d’ajuda per al municipi d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, entre els que Ronchera destaca “els prop de 273.000 euros del Fons de Cooperació de Municipis Turístics i els 285.000 euros dels Fons de Cooperació Municipal que invertirà l’ens autonòmic junt a la Diputació de Castelló. Cal recordar que este últim programa de col·laboració amb les entitats locals està reflectit a l’Estatut del País Valencià i els governs del Partit Popular en la Generalitat mai el van posar en marxa. Com sempre, els governs socialistes han demostrat el seu municipalisme i recolzament als consistoris”.

A més, el Consell destina 33.000 euros per al tècnic de Joventut; 16.298 euros per a l’auxiliar administratiu; 17.000 euros per als peons de Labora; 26.872 euros per a les persones desocupades de més de 30 anys i 34.140 euros per a la mediadora cultural. El representant socialista argumenta que “a tots estos programes directes li hem de sumar les ajudes impulsades per la Generalitat del Pla Resistir de 337.009 euros per a aquells negocis més afectats per la pandèmia on també ha participat  la Diputació i l’Ajuntament i del qual es podran beneficiar molts negocis i professionals d’Alcalà-Alcossebre”.

Pujar