elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) denuncia la “nefasta” gestió per part del govern del PP de les ajudes per al foment de la contractació d’aturats d’Alcalà de Xivert-Alcossebre

Ronchera (PSPV-PSOE) denuncia la “nefasta” gestió per part del govern del PP de les ajudes per al foment de la contractació d’aturats d’Alcalà de Xivert-Alcossebre
  • El portaveu socialista, Joan Ronchera, explica que “des que va entrar en vigor l’ordenança en 2018, només s’han subvencionat 375 € en tot el municipi, és vergonyós”

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, denuncia la “nefasta” gestió per part de l’actual equip de govern, en mans del Partit Popular, de les ajudes per al foment de la contractació d’aturats de la localitat. El socialista explica que “des que va entrar en vigor l’ordenança en 2018, només s’han subvencionat 375 € en tot el municipi el primer any, en 2019 i 2020 no s’ha atorgat cap ajuda; és vergonyós”.

La legislatura anterior el Grup Municipal Socialista va ser molt insistent perquè s’aprovaren les ajudes destinades als empresaris que contractaren a persones aturades de la localitat, recorda Ronchera. Després de molta reiteració, en 2018 va entrar en vigor l’ordenança aprovada per la unanimitat del ple que tenia com a objectiu fomentar la contractació i no l’acomiadament reduint els costos de contractació per part de l’empresariat, afig.

En el text aprovat s’estipula una ajuda de 2000 € a les empreses per cada contracte indefinit. Esta quantitat s'incrementarà en un 10 % quan la contractació siga a aturats de llarga durada, majors de 45 anys, persones amb discapacitat o víctimes de violència de gènere. A més, si els contractes són a jornada completa amb una durada mínima d'un any, la subvenció serà de 1200 euros; en el cas que el contracte siga de 6 mesos, l'ajuda serà de 500 euros.

No obstant això, “des del PP han fet una gestió deplorable, en 2018 només van donar 375 euros i la resta d’anys no s’ha repartit cap ajuda”, denuncia el representant dels socialistes a Alcalà de Xivert-Alcossebre. “Si la tendència és negativa de manera continuada, s’ha de reaccionar, ja siga millorant els canals de comunicació amb els empresaris o modificant l’ordenança si no és adient, no fer res és una irresponsabilitat majúscula”, lamenta Ronchera.

És més, en l’informe del control intern elaborat l’any 2020 i signat per l’interventor s’assegura que la línia d’ajudes per al foment de la contractació empresarial és ‘poc eficaç’, afig el portaveu. “La política del foment de l’ocupació del Partit Popular consisteix a contractar temporalment i amb sous baixos a treballadors i treballadores per reforçar l’escassa brigada municipal”, conclou Joan Ronchera.

Pujar