elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) celebra la inversió de 89.009 euros que farà la Diputació en Alcalà de Xivert

Ronchera (PSPV-PSOE) celebra la inversió de 89.009 euros que farà la Diputació en Alcalà de Xivert
  • El portaveu del grup municipal socialista explica que “la subvenció es destinarà a ajudar a les empreses afectades per la pandèmia”

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre celebra la inversió de 89.009 euros que farà la Diputació de Castelló en la localitat. El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, explica que “la subvenció es destinarà a ajudar a les empreses afectades per la pandèmia”. L’ajuda s’emmarca dins del Pla #ReactivemEmpreses i està dotat amb cinc milions d’euros a repartir entre tots els municipis de la província. Per tal d’accedir a les ajudes, les empreses i autònoms hauran de justificar despeses corrents de l’activitat.

Tot i que a les bases de la subvenció s’inclou un llistat dels sectors als quals poden destinar-se estes ajudes, “cada municipi, atés el criteri d'autonomia municipal que reconeix la Diputació, pot destinar-les a estes que, a partir de l'anàlisi de la seua realitat local, consideren oportú”, comenta Ronchera. Entre d’altres, l’ens provincial inclou com a possibles beneficiàries les agències de viatges, les empreses de turisme actiu, les farmàcies rurals, les empreses de transport discrecional, les floristeries, les orquestres, ceramistes o productors de formatges o vins.

Ronchera recorda que, a més dels 89.009 euros del Pla #ReactivemEmpreses, “la Diputació de Castelló, des que està presidida pel també socialista José Martí, ha destinat més d’un milió d’euros en este exercici 2021”. Entre d’altres, Joan Ronchera destaca la concessió de diversos programes d’ajuda com “el Pla Director del Castell i les obres de consolidació de la muralla Albacar, la quantia aparellada al Pla 135; el Pla Reactivem Obres per a inversions sostenibles i la subvenció per a la contractació d’un equip per a Serveis Socials”. “La implicació de l’ens provincial amb el nostre municipi és patent i repercuteix positivament en la qualitat de vida dels veïns i les veïnes d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, tal i com s’ha demostrat en els últims temps amb moltes ajudes directes, com per exemple les del Pla Resistir”, assegura el portaveu.

Pujar