elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) celebra la implementació dels bons per al material escolar encara que veu insuficient la quantia i critica que s’excloga a estudiants

Ronchera (PSPV-PSOE) celebra la implementació dels bons per al material escolar encara que veu insuficient la quantia i critica que s’excloga a estudiants
  • El portaveu socialista afirma que és una mesura “necessària” ja que “portem sis anys demanant-la, però està a mitges, perquè no inclou a l’alumnat que estudia batxillerat i FP”

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, celebra que les famílies del municipi puguen usar un bo per a adquirir material escolar este curs, encara que veu insuficient la quantia i critica que s’excloga a estudiants. El Grup Municipal Socialista ha proposat la seua implementació durant els últims sis anys, “però l’equip de govern del Partit Popular ha rebutjat la proposta sis vegades, en algunes ocasions al·legant que no era competència de l’ajuntament i altres simplement amb un silenci negatiu com a resposta”, explica Joan Ronchera. 

El portaveu destaca que s’exclou a l’alumnat de batxillerat i FP del poble qui no podrà beneficiar-se d’esta ajuda de 15 euros, tal com s’informa en les bases. “És una quantia baixa per al cost que té el material escolar. A banda, no podem deixar de costat als alumnes que estiguen estudiant altres nivells diferents a infantil, primària o l’ESO” afirma Ronchera i afig que “és positiu que sí hagen inclòs la nostra petició que els bons s’hagen de bescanviar al comerç local, per tal que siga beneficiós per a les dos parts”.

Després d’aconseguir que s’aplicara esta iniciativa, els socialistes afirmen que continuaran treballant perquè s’implementen altres de les seues propostes per a l’educació com complementar les ajudes educatives amb beques locals per a la universitat i FP, ajudes al transport, un servei de menjador per a l’escola d’estiu, allargar el període de l’escola d’estiu i convenis amb empreses locals perquè els titulats del poble puguen fer pràctiques formatives.

Ronchera valora positivament “que l’equip de govern del PP haja canviat d’opinió i que també s’haja incrementat la Xarxa Llibres per al curs vinent. Per a nosaltres l’educació és una prioritat i encara queden moltes mesures per implementar, una d’elles imprescindible, la construcció de dos escoletes infantils municipals”.

Pujar