elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ronchera (PSPV-PSOE) afirma que la sol·licitud de suspensió de l’Escola Infantil d'Alcalà de Xivert-Alcossebre és un exemple de la "ineptitud i incompetència política” de l’alcalde

Ronchera (PSPV-PSOE) afirma que la sol·licitud de suspensió de l’Escola Infantil d'Alcalà de Xivert-Alcossebre és un exemple de la "ineptitud i incompetència política” de l’alcalde
  • El portaveu del grup municipal socialista lamenta que, en ple procés de matriculació, l'alcalde del PP Francisco Juan aboque més angoixa a les famílies

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, ha afirmat que la sol·licitud de suspensió de l’escola infantil anunciada per l’ajuntament és un exemple de la "ineptitud i incompetència política” de l'equip de govern del Partit Popular. Ronchera lamenta que l'alcalde del PP, Francisco Juan, haja sigut incapaç de donar una resposta “digna i de qualitat" a les necessitats educatives de la localitat, més encara en el cas de l’educació de 0 a 3 anys. “En ple procés de matriculació i després de diversos dies que hem denunciat la falta de previsió i planificació del PP en la sol·licitud perquè la guardaria passara a ser escola infantil, ara anuncien que van a suspendre esta conversió, augmentant més si cap l’angoixa de pares i mares”, apunta Ronchera.

Cal assenyalar que el portaveu del grup municipal socialista ja va denunciar el fet que l’equip de govern del Partit Popular haguera demanat que la guarderia passarà a ser regulada com a escola infantil, sense haver fet una planificació adequada per a poder escolaritzar als alumnes que, per la ràtio de regla les escoles infantils, s’anaven a quedar fora. “La resposta de l’alcalde ha sigut la resposta més indolent possible, la de recular en la conversió de la guarderia, en lloc de destinar recursos a la construcció d’aules dignes com ho hem demanat en diverses ocasions”, ha dit el portaveu.

A més a més, Ronchera ha explicat que algunes famílies s’han sentit dolentes pel fet que des de l’ajuntament s’haja dit que la decisió de suspendre l’escola infantil es va manifestar en una reunió amb les famílies, la qual cosa és totalment falsa. En esta reunió, els pares i mares van proposar eixa idea com a una possible solució i que, en cas que fora l’única opció, es decidiria en una altra reunió, que no ha arribat a produir-se.

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre lamenta la “falta de transparència” de l’equip de govern en tot moment, així com la improvisació en la matrícula, per la qual cosa ha demanat un ple extraordinari perquè “l'alcalde ha de donar la cara i no eixir gratis d’esta nefasta gestió educativa, perquè en política s’han de dirimir les responsabilitats”.

A més a més, el grup municipal socialista d’Alcalà de Xivert-Alcossebre també ha demanat que l’equip de govern del PP facilite documentació al respecte com el conveni definitiu entre l’alcaldia i el conseller respecte a la conversió de la guarderia d’Alcossebre en Escola Infantil Municipal, l'informe anàlisi de la demanda d’alumnes de cara a la petició de les ràtios i la sol·licitud de l’ajuntament a la Conselleria d’Educació sobre l’ampliació de les ràtios de l’aula mixta de 0 a 2 anys, entre altres.

Pujar