22 d’octubre de 2020 22/10/20

Ronchera lamenta que l'equip de govern del PP “deixe un altre any sense executar la necessària millora de la xarxa de sanejament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre”

Ronchera lamenta que l'equip de govern del PP “deixe un altre any sense executar la necessària millora de la xarxa de sanejament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre” - (foto 1)
  • El portaveu del grup municipal socialista recorda que encara no s'ha fet l'informe i que el pressupost tampoc contemplava cap partida

El PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert lamenta que, a tres mesos de finalitzar l'any, l'equip de govern del Partit Popular encara no haja posat en marxa el Pla de Sanejament amb el qual es milloraria la xarxa municipal d'aigües. Tal com explica el portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, el PP va fer “desaparéixer” la “recurrent partida” de 170.000 euros dels pressupostos de 2020 per a continuar executant este pla i, segons el govern municipal, el novembre de 2019, s'estava estudiant la possibilitat de finançar el pla a través d'una altra via i, en conseqüència, s'estava elaborant un informe. “No obstant això, la realitat és que el famós informe mai ha arribat i els pressupostos no han contemplat cap partida per a renovar la tan necessària i urgent xarxa de sanejament municipal”, apunta.

Ronchera recorda que el grup socialista va proposar en l'última legislatura l'aprovació d'un Pla Director de Sanejament Municipal amb el propòsit que es diagnosticara tota la xarxa de sanejament i es van proposar les mesures oportunes per a adequar-la. “Les conclusions del pla van ser demolidores: Alcalà i Alcossebre necessita renovar la seua xarxa de sanejament i les infraestructures per valor de més de 15 milions d'euros, i les accions prioritàries ascendien a 2,5 milions d'euros”, assevera el portaveu del grup municipal socialista.

A partir de l'aprovació del pla de manera anual, en els pressupostos s'aprova una partida de 170.000 euros per a escometre actuacions per a la millora de la xarxa de sanejament. A més, es van realitzar obres complementàries a les pressupostades inicialment.”El grup socialista estava satisfet perquè, per fi, després de tants anys d'abandó per part del PP, existia un pla i s'estava executant, però ara tornem a una inversió de 0 euros per a este projecte tan necessari per al municipi i que, lamentablement, acabarà l'any sense executar-se”, conclou Ronchera.

Pujar