elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Pla REVIU- Alcalà identifica que l'ocupació, el comerç i l'estat dels habitatges és el que més preocupa la població

El Pla REVIU- Alcalà identifica que l'ocupació, el comerç i l'estat dels habitatges és el que més preocupa la població
  • S'han completat 227 enquestes en les quals es valoren el patrimoni local, els recursos naturals i la identitat local (festes i tradicions) com els aspectes més positius

  • També aproven els equipaments, parcs, zones infantils i mobilitat sostenible

  • El procés de participació ciutadana continua dilluns 3 de maig, amb un taller presencial per a la ciutadania

La primera fase del procés de participació ciutadana del Pla REVIU Alcalà, l'enquesta-diagnòstic en la qual han participat 227 veïns i veïnes, ha revelat que els aspectes que més preocupen aquesta mostra de la població són l'ocupació, el comerç i l'estat dels habitatges.

Respecte al perfil de persones que han participat de l'enquesta, destaca la participació majoritària de dones, amb un 57,3% del total mentre que l'edat majoritària de persones que l'han realitzat ha estat la franja de 30-49 anys. Un 79,7% dels enquestats resideixen en Alcalà, enfront del 13,2% que viu a Alcossebre. Pel que fa a la procedència, un 51% és del municipi. Destaca també la participació d'un 22,9% de persones estrangeres en l'enquesta.


Pel que fa a la situació general del nucli, un 37% dels enquestats la qualifiquen de millorable, un 30% la consideren normal, un 23,4% la qualifiquen de roïna, un 6,9% de bona i un 1,8% de molt bona. Els aspectes específics qualificats positivament sobre els quals s'ha consultat l'opinió de les persones que han respost han estat els de patrimoni, veïnat i activitats i tradicions; per la seua part, les zones infantils, parcs, mobilitat sostenible, equipaments i vegetació obtenen una qualificació majoritària de "Normal"; l'estat de l'habitatge i dels carrers es considera "Millorable"; la valoració dels aparcaments obté un empat en resultats quant a millorable, roïna i normal i un 30,4% dels enquestats qualifiquen de "Roïna" la situació dels comerços.


En les preguntes de resposta lliure on es qüestionava pels aspectes positius, el més valorat per les persones enquestades són el patrimoni, els recursos naturals i la identitat local, mentre que els aspectes negatius destaca l'ocupació i el comerç, seguit per la cohesió social, l'espai públic, l'edificació i els serveis. A la pregunta de què els preocupa més en un període a deu anys, que servia perquè la gent pogués expressar les seues preferències i prioritats en la definició de l'Alcalà del futur, s'ha insistit en el treball, la cohesió social i els espais públics. La pregunta sobre els àmbits prioritaris sobre els quals s'ha d'actuar tornen a marcar l'habitatge, el comerç i el medi ambient com els àmbits que es consideren més importants o rellevants.

Finalment, en la pregunta referent a les idees es llancen moltes propostes, entre les quals destaquen les destinades al foment d'ajudes per al sector comercial, foment de la indústria i de la creació d'ocupació, la rehabilitació d'habitatges o les activitats i l'oci juvenil.

L'Alcalde Francisco Juan ha valorat que "s'haja generat interès perquè 227 persones hagen participat en aquestes enquestes" i destacava que "les preocupacions dels nostres veïns i veïnes també són les nostres i l'objectiu d'aquest Pla no és només identificar les problemàtiques i enumerar-les sinó donar-nos les eines necessàries per a enfocar com podem resoldre-les, amb la participació de l'Ajuntament i d'altres organismes".

La segona fase del procés de participació ciutadana es completarà el dilluns 3 de maig amb tallers presencials, que tindran lloc en la plaça de Les Escoles, en els quals es posaran en comú els resultats obtinguts i es continuarà convidant a la població a participar en la definició de totes aquestes propostes per a concretar-les de cara a la redacció del Pla.

Pujar