elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre dóna a conéixer el seu calendari d'activitats anual

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre dóna a conéixer el seu calendari d'activitats anual
  • Es continua apostant per activitats de senderisme, rutes teatralitzades i visites guiades per a difondre el patrimoni històric i natural del municipi

  • Com a novetats, la ruta guiada L'Herència Poètica i major protagonisme d'activitats gastronòmiques centrades en la Tomata de Penjar

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre ha donat a conéixer el seu nou calendari anual 2021, en el qual apareixen reflectides totes les activitats de senderisme, visites guiades, rutes teatralitzades, etc. El denominador comú d'aquesta planificació és oferir una àmplia oferta basada a difondre i aprofitar l'extens patrimoni històric i natural de la localitat com un atractiu turístic més. Com a novetat, enguany se suma una nova ruta guiada, L'Herència Poètica, en la qual a través de textos i lectures es realitza un tour pel centre històric de la localitat. A més, s'ha apostat per donar major protagonisme a les activitats relacionades amb la gastronomia amb un paper fonamental per al producte emblema de la localitat, la tomata de penjar, a la qual es dedica una ruta gastronòmica, que conjumina visita al patrimoni de la localitat i informació sobre el cultiu i el producte i que finalitza amb una exposició i que tindrà lloc tots els caps de setmana del mes d'octubre. “Aquesta activitat ja va tindre un excel·lent acolliment en la primera edició de ‘Octubre, mes de la tomata de penjar’ i, per això, l'hem incorporada al calendari ja que, a més, tot el relacionat amb la gastronomia tindrà un paper molt important en la gestió turística del nostre municipi”, ha destacat la regidora de Turisme, Selene Blázquez.

Les activitats comencen el dissabte 1 de maig amb una ruta de Senderisme Fotogràfic amb eixida des de Cala Blanca en la qual, a través d'un recorregut per ple parc natural de la Serra d’Irta es faran parades específiques per a prendre fotos. I prossegueixen, tots els mesos, amb activitats com les rutes teatralitzades al castell de Xivert, la ruta guiada L'Herència del Temple pel centre històric d'Alcalà que inclou la visita al campanar i l'església d'Alcalà, gynkanas familiars, cicloturisme o senderisme, localitzades en paratges com la Font de la Parra, Capicorb, el pic Campanilles, Torre Ebrí o l'ermita de Santa Llúcia.

“El nostre objectiu és continuar oferint un ampli calendari d'activitats i que totes les setmanes donem una opció atractiva perquè visitants, tant d'estades com de visites puntuals, compten amb alternatives per a conéixer el nostre patrimoni tant arquitectònic com natural”, ha explicat l'edil que ha insistit que “totes les activitats es realitzen seguint totes les mesures de seguretat i de prevenció sanitària”.

El calendari pot consultar-se en l'apartat Descàrregues de la web alcossebre.org o en la web municipal.

Pujar