elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria d'Igualtat d'Alcalà-Alcossebre dedica tot el mes de març a actes en commemoració del Dia de la Dona

La Regidoria d'Igualtat d'Alcalà-Alcossebre dedica tot el mes de març a actes en commemoració del Dia de la Dona
  • S'ha organitzat eI I Concurs de Dibuix per la Igualtat, es recupera la Carrera Solidària amb samarretes il•lustrades per la humorista gràfica Diana Raznovich i es continua apostant per tallers i exposicions pensant en la població més jove

Alcalà-Alcossebre comptarà amb tot un mes dedicat a la commemoració del Dia de la Dona, sota el lema “Alcalà-Alcossebre per la igualtat” i reunint un extens programa d'actes que tenen com a objectiu conscienciar sobre les desigualtats entre gèneres encara existents i com superar-les. La regidora d'Igualtat, Melina Fradejas, i l'Alcalde Francisco Juan han presentat avui la programació que s'estén del 2 al 25 de març.

Com a novetat, enguany se celebrarà l'I Concurs de Dibuix per la Igualtat, en el qual pot participar alumnat de Primària, ESO, Batxillerat, PAC i Formació Professional Bàsica. L'edil d'Igualtat, Melina Fradejas, destacava que “hem preparat moltes activitats i tallers en els centres educatius ja que és molt important tractar el tema de la desigualtat de gènere des d'edats molt primerenques i que anem lluitant contra els estereotips de gènere que encara perviuen en la nostra societat”. El taller “Matemàtiques que suma en les STEM” de la Fundació Isonomía, el taller “Iguals en principis”, el taller “Amb veu de dona” de Numen Teatre o l'exposició “Pioneres del feminisme”, de Dons en Acció de Xirivella, per a conèixer la història del feminisme formen part del programa d'actes, que podrà visitar-se en el CESAL d'Alcalà i CESAL de Alcossebre. Els dies 16 i 17 de març s'impartirà un taller teòric de Defensa Personal, a càrrec d'una agent de la Policia Local.

A més, s'han pogut recuperar actes que no havien pogut celebrar-se en anys anteriors, a causa de la pandèmia, com la Carrera Solidària que tindrà lloc el divendres 11 de març. La imatge que il·lustra el cartell de la programació i la samarreta de la Carrera Solidària ha estat obra de la humorista gràfica Diana Raznovich que, a més, impartirà la xerrada “El riure de les dones”, en un acte que tindrà lloc el 7 de març en IES Serra d’Irta, sobre l'humor misogin i l'humor gràfic fet per dones, que està oberta a tot el públic.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “la lluita per la igualtat no és cosa d'un dia o d'un mes sinó de tot l'any i prova d'això són totes les accions que es desenvolupen des de la regidoria d'Igualtat d'Alcalà-Alcossebre, com el Pla d'Igualtat Municipal o el pròxim Pla contra la violència de gènere”. Durant tot l'any, la Regidoria d'Igualtat treballa en la distribució de material coeducatiu als centres educatius o els punts d'Igualtat a les Biblioteques Municipals.

Pujar