elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria d'Esports d'Alcalà-Alcossebre instrueix sobre la marxa nòrdica a través del programa Mou-te

La Regidoria d'Esports d'Alcalà-Alcossebre instrueix sobre la marxa nòrdica a través del programa Mou-te
  • El dissabte 15 de febrer tindrà lloc una jornada que inclou una part teòrica i una pràctica amb un recorregut des del CESAL fins al far d'Alcossebre

La Regidoria d'Esports dedica a la marxa nòrdica una nova activitat, dins el programa de dinamització esportiva Mou-te. Tindrà lloc el proper dissabte 15 de febrer, a les 16.00 hores, a l'edifici CESAL d'Alcossebre i estarà impartida per Javier Espinosa, monitor titulat INWA i integrant de la Federació Valenciana d'Esports de Muntanya i Escalada. La jornada es dividirà en dues parts: la primera teòrica, en la qual s'explicarà què és la marxa nòrdica, quins van ser els seus orígens, els beneficis que comporta, qui pot practicar-la, com és la tècnica de la marxa nòrdica i les seues variants. La segona part pràctica consistirà en realitzar un recorregut des de l'edifici CESAL fins al far d'Alcossebre.

Per tal de què es conega més aquest tipus d'activitat esportiva, recomanable per a molt diversos tipus de població, s'incidirà en que la marxa nòrdica pot practicar-se a nivell esportiu amb la variant del senderisme, a nivell de salut ja que ja s'està aplicant dins de programes de prevenció de salut i en centre de rehabilitació i, finalment, a nivell de competició, amb diferents campionats autonòmics.

L'activitat, que tindrà una durada d'unes tres hores, està dirigida tant a senderistes, excursionistes i qualsevol persona que vulga  desenvolupa la tècnica d'aquesta disciplina esportiva i saludable independentment de la seua edat i condició física. Es recomana portar sabatilles trekking o esportives i roba còmoda per realitzar activitat física. En cas de tenir-los, es poden portar bastons de marxa. Si no, els proporcionarà la Regidoria d'Esports.

El regidor d'Esports, Jordi Batiste, recordava que "al nostre terme municipal comptem amb gran quantitat de recorreguts perfectes per practicar aquest esport, sobretot les rutes cardiosaludables ubicades a Alcalà i Alcossebre. Per això, convidem a tots els veïns i veïnes interessats en iniciar-se o seguir practicant aquest esport, per estar més informats i millorar la seua tècnica".

Pujar