elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert demana abaixar els impostos i proposa inversions per al pressupost de 2021

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert demana abaixar els impostos i proposa inversions per al pressupost de 2021
  • El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, demana revisar l’IBI per ser un dels més alts en comparació a la resta de poblacions veïnes

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha presentat una esmena als pressupostos per a 2021 instant a l’equip de govern del Partit Popular que bonifique l’Impost de Construccions, el tipus de gravamen del qual no es modifica des de 2014. Així mateix, el grup municipal socialista proposa una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI), ja que, a pesar de la reducció aconseguida per la pressió del partit socialista, esta minoració no s’ha vist reflectida de manera proporcional en tots els rebuts per l’augment del valor cadastral dels habitatges. D'esta manera, l’IBI a Alcalà de Xivert-Alcossebre seguix en un nivell tributari alt en comparació a la resta de poblacions veïnes.

El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, afirma que “estem vivint les conseqüències d’una pandèmia mundial sense precedents que s’ha traduït en una minva del creixement econòmic que ja començava a repuntar. De manera particular, el nostre teixit comercial ha patit les conseqüències de forma virulenta i la crisi sanitària també ha tingut un impacte social en les persones més vulnerables”. “És per això que, valorem algunes iniciatives com l’exempció de la taxa d’ocupació de les terrasses, però entenem que s’ha de seguir amb una política tributària de baixa pressió als sectors econòmics. Per això, cal revisar totes les taxes i impostos que afecten el creixement econòmic i al foment de l’ocupació per introduir més bonificacions dintre del marc normatiu”, ha afegit.

A este respecte, el portaveu del grup municipal socialista assenyala que “la nostra política fiscal és molt clara, pressió tributària baixa per fomentar la reactivació econòmica i el treball; ajudes completes a aquelles persones que més ho necessiten; progressivitat i justícia social: qui més té, més ha de contribuir; i suficiència financera per mantenir les polítiques de benestar, els serveis públics i les inversions productives”.

Així mateix, el PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre proposa inversions “reclamades, necessàries i oblidades pel PP” com l’asfaltatge del passeig Herois del Marroc; la construcció d’un desaigüe de pluvials a la zona de la Urbanització Campomar per evitar les contínues inundacions; l’asfaltatge dels vials deficients a la zona de Capicorb com el camí Manyetes, el camí Capicorb fins a les Escoles i, si és possible pels permisos, el camí l’Atall del Campament fins a Túnel; i la pavimentació de la vorera de l’avinguda Castelló des del Consum fins a la carretera d’Alcossebre.

Pujar