elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana defensar les construccions de pedra en sec del municipi

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana defensar les construccions de pedra en sec del municipi
  • El grup socialista ha presentat una moció per a posar en valor i protegir este art present a la localitat i reconegut com bé immaterial per la UNESCO

MÉS FOTOS
El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana defensar les construccions de pedra en sec del municipi - (foto 2)
El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana defensar les construccions de pedra en sec del municipi - (foto 3)

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha presentat una moció al ple de l’ajuntament per a defensar els béns patrimonials de pedra en sec del municipi. El portaveu socialista, Joan Ronchera, ressalta que “tenim unes construccions d’alt valor i amb les línies de subvencions de la Generalitat podrem conservar, mantenir i recuperar les construccions i protegir de la seua arquitectura”.

Entre les propostes també s’inclou impulsar la seua catalogació i potenciar la ruta de la pedra en sec. “Pel seu valor cultural és un potencial turístic que pot incloure’s a les campanyes de promoció turística i que s’ha d’aprofitar, ja que per exemple, el senderisme és una activitat en auge”. La pedra en sec és art i un valor patrimonial de primer nivell, una tècnica constructiva mil·lenària única i forma part de la història de la localitat.

“Hem d’estar orgullosos de tindre al nostre terme municipal Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, però també com a administració pública més propera que és l’ajuntament ha de preocupar-se per protegir-les i divulgar-les, per això demanem amb esta moció que el consistori adquirisca el compromís per a dur-ho a terme” conclou el portaveu socialista.

Pujar