elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local assessora els pares sobre quan és adequat un Smartphone per als seus fills

La Policia Local assessora els pares sobre quan és adequat un Smartphone per als seus fills

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre fomenta la correcta utilització de les xarxes socials entre els xiquets i xiquetes amb un taller en què diversos especialistes, com psicòlegs i agents de la Policia Local, informen als pares i mares sobre els perills de les xarxes socials i com han de fer ús els seus fills i filles. El taller s'està impartint durant aquest mes de novembre al CEIP La Mola i, en properes dates, s'impartirà també al CEIP Lo Campanar i l'IES Serra d'Irta.

    L'última activitat ha consistit en una xerrada enfocada principalment a saber quin és el millor moment perquè els nostres fills disposen del seu primer mòbil, a càrrec un agent de la Policia Local, amb formació sobre xarxes socials i mitjans informàtics, que va insistir que "els menors poden aportar moltíssim raons per les que ha de tenir un mòbil, però no hem d'oblidar que és missió del pare valores quals d'aquestes raons són importants". A la xerrada, es va incidir en recalcar que el mòbil és propietat dels pares, que han de saber discernir entre la racionalitat del seu ús i la privació de la utilització del mateix i es van aportar idees com la de formalitzar un "contracte de ús "o prohibir l'ús en determinats horaris o situacions, com durant els menjars a taula.

    Tant per part de la Prefectura de la Policia com de la Regidoria de Benestar Social s'ha insistit que "no podem privar als nostres fills de la tecnologia però sí estar al dia del que suposa que tinguen un Smartphone, així com dels perills que comporta l'entorn digital".

    La propera activitat tindrà lloc el dimecres 28 de novembre, amb la sessió "Xarxes socials i addiccions", a càrrec d'Albert Rodríguez, educador social de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives -UPCCA de Benicarló.

    Pujar