elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La piscina municipal d'Alcalà es prepara per a obrir el 23 de juny aplicant un protocol de seguretat i higiene davant la COVID-19

La piscina municipal d'Alcalà es prepara per a obrir el 23 de juny aplicant un protocol de seguretat i higiene davant la COVID-19
  • La instal·lació compta amb vestuaris renovats i s'han realitzat millores en l'accessibilitat

La piscina municipal d'Alcalà de Xivert obrirà les seues portes a partir del 23 de juny, aplicant un protocol de prevenció davant la COVID-19 que hauran de complir tots els usuaris. Entre les mesures que hauran d'adoptar-se, figuren la desinfecció obligatòria de peus i mans a l'entrada de la instal·lació, ús obligatori de xancletes i dutxa en entrar a l'aigua. A l'entrada, cada usuari rebrà una bossa per a depositar els residus que genere que haurà de rebutjar en eixir de la instal·lació. En tot moment, hauran de respectar-se les marques del sòl que indiquen el sentit de la marxa, accés a la zona de bany i distància de seguretat.

Pel que fa a la neteja de les instal·lacions, es realitzaran dues desinfeccions completes cada dia, abans de cada torn d'obertura. Precisament, per a facilitar la realització d'aquestes labors de neteja, l'horari es redueix i s'estableix de 10.00h a 13.00h durant els matins i 16.00h a 20.00h durant les vesprades.

L'aforament quedarà limitat a 72 persones i es controlarà mitjançant el lliurament de tíquets des de l'entrada en els quals quedarà anotada l'hora d'accés. Una vegada es complete, aquells usuaris que porten més de dos hores en la instal·lació hauran d'abandonar-la per a cedir el seu lloc als nouvinguts. L'accés als vestuaris estarà limitat al 30% del seu aforament original (3 persones per vestuari) i només s'accedirà quan siga estrictament necessari. Les dutxes dels vestuaris no podran utilitzar-se. Els usuaris podran romandre junts en la mateixa zona d'hamaques sempre que siguen convivents i amb un màxim de 4 persones. Si no són convivents, haurà de respectar-se la distància de seguretat.

La zona de la piscina en la qual es realitzen els cursos quedarà delimitada mitjançant boies perquè les persones d'accés lliure no interferisquen amb els participants. Enguany, s'ha reduït el nombre de cursos i de participants precisament per a garantir el compliment del control d'aforament. Els cursos disponibles són "Natació per a majors", "Aquaerobic" i "Natació Manteniment" i donaran inici el 29 de juny.

El regidor d'Esports, Jordi Batiste, assenyalava que "esperem que tots els usuaris siguen respectuosos amb les mesures d'higiene i seguretat establides perquè tots hem d'implicar-nos per a complir-les al màxim" i insistia en "l'esforç que realitzarem, des de l'Ajuntament, amb l'increment de les mesures de desinfecció, control d'aforament i senyalització perquè la instal·lació estiga totalment preparada". Batiste recordava que "la piscina municipal ha renovat els seus vestuaris i millora la seua accessibilitat amb la instal·lació de rampes".

Pujar