elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Natural de la Serra d'Irta programa la I Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells Polpís i Xivert

El Parc Natural de la Serra d'Irta programa la I Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells Polpís i Xivert

  Baix el títol, 'Salut i Natura' I Marxa Senderista del Dia de la Dona, el Parc Natural de la Serra d'Irta, en col·laboració amb els ajuntaments d'Alcalà de Xivert-Alcossebre i Sta. Magdalena, organitza una marxa senderista, el dissabte, 9 de març, per celebrar el Dia de la Dona. Es tracta d'un recorregut a peu, d'uns 18.5 quilòmetres, que uneix els castells templers de Polpís i Xivert.

  La marxa partirà des del poliesportiu de Sta. Magdalena. En aquest sentit, a les 7.30h es realitzarà el control de sortida i s'oferirà als senderistes una pasta i cafè, mentre que a les 8.00h es prendrà la sortida cap al castell de Polpís. Els participants, al llarg de la ruta, gaudiran de les immillorables vistes, que ofereix el mar Mediterrani, el 'Racó de l'Atmeler' i la vall de 'l'Estopet' fins arribar al castell de Xivert.

  L'organització disposarà d'un autobús, a Alcalà de Xivert, que permetrà als senderistes tornar fins al punt de partida de la marxa. Les inscripcions, són limitades a 50 persones i ja estan obertes, fins al pròxim 5 de març i poden realitzar-se per telèfon a través del: 964.415.070 (Ajuntament Sta. Magdalena), 964.410.301 (Ajuntament d'Alcalà de Xivert) i 679 19 63 98 ( centre d'Interpretació del Parc Natural de la Serra d'Irta). El termini d'inscripció finalitza el 5 de març.

  Des de l'organització de la marxa es recomana l'ús de roba esportiva còmoda, calçat adequat, esmorzar i aigua. Alhora, els participants es faran responsables dels menors al seu càrrec durant el desenvolupament de l'activitat, la responsabilitat civil corresponent a la visita i si és procedent, l'assegurança d'accidents anirà a càrrec de cada participant.

  La regidora d'Esports, Desa Pitarch, animava a la participació recordant que "el recorregut discorre pel Parc Natural de la Serra d'Irta i uneix dos recursos patrimonials tan importants com són els castells de Polpís i Xivert. És una oportunitat magnífica per gaudir del nostre patrimoni natural i històric, practicar esport i recordar la commemoració del Dia de la Dona".

  Pujar