elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El mercat d'Alcalà s'amplia a llocs de venda de tot tipus d'articles

El mercat d'Alcalà s'amplia a llocs de venda de tot tipus d'articles
  • Les parades s'aniran alternant cada setmana i només es mantindran totes les setmanes els llocs d'alimentació per a poder complir amb les mesures de seguretat

El mercat ambulant que se celebra tots els divendres a Alcalà de Xivert i que, a causa del context motivat per la COVID-19, només permetia la venda de productes d'alimentació incorporarà a partir de demà 17 de juliol posats de venda de tota mena d'articles: tèxtil, sabates, parament, llar, bijuteria, etc. Tots els llocs de venda que no es dediquin a l'alimentació s'han dividit en dos blocs i cada divendres només exercirà la venda un bloc de parades, alternant-se cada bloc, setmana sí, setmana no. Amb aquesta mesura, es guanyarà en amplitud i per tant en seguretat i distanciament entre les persones, a l'haver sol llocs de venda en un costat del carrer.

Els llocs d'alimentació continuaran situant-se en la plaça Ricardo Cardona mentre que, per a la resta d'articles es col·locaran en la seva localització habitual, amb excepció dels llocs que estaven situats en la part superior del carrer Sant Ferran, que es traslladaran al carrer Sant Roque, per la seva major amplitud.

L'aforament estarà vigilat per la Policia Local i s'exigirà l'ús de màscara dins del mercat. Tots els llocs de venda hauran de disposar d'hidrogel desinfectant i aplicar totes les mesures d'higiene per a garantir la seguretat de compradors i venedors. Els articles que els compradors toquin o es provin, hauran de ser desinfectats pels titulars dels llocs tal com exigeix la normativa de Conselleria.

Des de la Regidoria de Comerç, l'edil Miguel Martorell manifesta que “amb aquesta iniciativa s'intenta fer un pas més cap a la nova normalitat, donant accés als veïns d'Alcalà de Xivert i Alcossebre a aquesta mena de compra tradicional molt demandada i, al mateix temps, rehabilitar la venda en el centre de la població i destaca que “ cal conscienciar-se amb aquesta situació actual, on podem continuar realitzant la majoria de coses quotidianes del nostre dia a dia, però extremant les precaucions d'higiene i distanciament”.

Pujar