24 d’octubre de 2020 24/10/20

L'Ivace llança nous plecs de comercialització de parcel·les i naus industrials a Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert

L'Ivace llança nous plecs de comercialització de parcel·les i naus industrials a Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert - (foto 1)

  Ivace Parcs Empresarials, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha llançat nous plecs de comercialització de parcel·les en els parcs empresarials Nuevo Tollo d'Utiel, L'Espartal III de Xixona i El Campaner d'Alcalà de Xivert.

  Aquests plecs, que s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), contemplen diferents modalitats d'adquisició de sòl industrial: compravenda, compravenda amb pagament ajornat, dret de superfície i arrendament 'ad aedificandum' per a les parcel·les dels parcs empresarials d'Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert.

  Així mateix, el parc empresarial Nuevo Tollo d'Utiel ofereix a pimes i autònoms naus industrials en les modalitats d'arrendament, arrendament amb opció a compra, compravenda i compravenda amb pagament ajornat.

  La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat que amb aquestes condicions de comercialització "ajudem a les empreses en l'adquisició de sòl industrial de qualitat en els parcs empresarials de la Generalitat per a l'engegada dels seus projectes".

  "Les àrees industrials -ha continuat- actuen com a instrument dinamitzador de l'ocupació i de l'activitat econòmica. En ells s'instal·len empreses que creen llocs de treball i que contribueixen a potenciar els sectors productius".

  Per açò, ha destacat que des de l'Ivace "apostem pels polígons i pel sòl industrial com a element per a la reindustrialització del nostre territori i ho fem amb atractives condicions de comercialització que estan arreplegades en el nou plec, ajudes per a la millora i finalització d'àrees industrials i el Mapa de Sòl Industrial".

  Company ha explicat que les sol·licituds presentades seran objecte de valoració en concurrència competitiva. Entre els criteris per a avaluar-les es tindrà en compte principalment la creació de nous llocs de treball i el manteniment dels ja existents, la integració de personal treballador amb diversitat funcional, els contractes de formació i de foment de l'ocupació i els contractes amb dones. Així com la creació d'empreses d'economia solidària.

  També es valorarà que l'empresa haja de desplaçar-se del nucli de població del municipi, la inversió del projecte industrial i la prestació de serveis complementaris que faciliten sinergies a les activitats de les indústries ja existents en el parc empresarial.

  Novetats

  Entre les novetats que contempla el plec de condicions de comercialització de l'Ivace destaca la rebaixa del tipus d'interès en un punt en la modalitat de pagament ajornat, que passa del 4% al 3%.

  A més, davant la demanda de sòl industrial en el parc empresarial NuevoTollo d'Utiel s'han incorporat a la comercialització un total de 10 parcel·les de sòl industrial que inicialment estaven projectades per a naus. D'aquesta manera, la superfície industrial d'Utiel s'ha incrementat en més de 3.000 metres quadrats.

  Terminis i lloc de presentació sol·licituds

  El calendari per a la presentació de les sol·licituds consta d'un total de sis terminis. El primer d'ells abasta des del 7 de novembre de 2018 fins al 7 de gener de 2019; el segon del 8 de gener fins a l'1 de març de 2019, el tercer inclou des del 4 de març fins al 3 de maig de 2019.

  El quart termini per a presentar les sol·licituds abasta des del dia 6 de maig fins al 28 de juny de 2019, el cinquè termini de l'1 de juliol al 30 d'agost de 2019 i el sisè termini del 2 de setembre al 25 d'octubre de 2019.

  Les persones interessades en alguna de les parcel·les i/o naus industrials poden presentar la seua sol·licitud, juntament amb la documentació preceptiva, en el registre general de l'Ivace (Ciutat Administrativa 9 d'octubre. Torre 2, C/ de la Democràcia, 77), o en els ajuntaments dels municipis d'Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert.

  La informació sobre els plecs de comercialització es troba disponible en la web www.ivace.es i també es poden realitzar consultes en el telèfon 96 120 96 26 i a través del correu promocion.ivace@gva.es.

  Pujar