elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament ja expedeix certificats personals electrònics

L'Ajuntament ja expedeix certificats personals electrònics

    L'Ajuntament d'Alcalà, mitjançant un conveni firmat amb l'ACCV (l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Generalitat Valenciana) s'ha convertit en Oficina Pru–Oficina de Punt de Registre Electrònic. Des d'aquest setmana, els ciutadans que vulguen obtenir el seu certificat personal electrònic podran fer-ho gratuïtament des de les Oficines Municipals, tant d'Alcalà com d'Alcossebre. Per a poder obtenir el certificat digital, els sol·licitants s'hauran de personar personalment a les Oficines Municipals i hauran d'identificar-se mitjançant el seu D.N.I, N.I.E o passaport espanyol, en vigor. Si són ciutadans estrangers, hauran d'aportar el NIE i el seu passaport en vigor.

    Amb el certificat digital es poden firmar documents electrònicament i realitzar tramitacions electròniques amb totes les Administracions Públiques. És un pas més per apropar a les persones a l'Administració, mitjançant la utilització de les noves tecnologies, i a la vegada d'agilitzar el procés burocràtic inherent a qualsevol tramitació. Aquesta tasca la duran a terme funcionaris municipals i no tindrà cap despesa, ni per a l'Ajuntament ni per al ciutadà, proporcionant una eina fonamental per a tots els veïns i veïnes.

    L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que "des de l'Ajuntament, realitzem una aposta forta per l'administració electrònica, per una banda en compliment de la llei i, per l'altra, perquè facilita molt els tràmits per als nostes ciutadans i també és important per fer àgil i eficient l'administració".

    Pujar