elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre reobre les Biblioteques Municipals

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre reobre les Biblioteques  Municipals
  • Com marca la normativa, les instal·lacions s'obrin per a la consulta en sala i servei de préstec seguint amb totes les mesures d'higiene i seguretat

Les Biblioteques Municipals d'Alcalà i Alcossebre, que romanientancades a causa de l'estatd'alarma per la crisi del COVID19, han reobert les seues instal·lacions avui dilluns 18 de maig, tal com està establert en la Fase 1 del Pla de Desescalada. La reobertura es produeix seguint amb una sèrie de mesures de seguretat i higiene, per a impedir qualsevol tipus de contagi de COVID-19, com la instal·lació d'elements per mantindre la distància de seguretat i la desinfecció periòdica de les instal·lacions. Les Biblioteques s'obriran al 30% del seuaforament i els usuaris hauran de romandre per un període de temps màxim de 2 hores -amb la finalitat d'evitar que es produeixin esperes prolongades per part d'altres usuaris- i es demanarà l'ús de màscares i guants. Es realitzarà el préstec de llibres de manera habitual, habilitant-se un espai per a dipositar els llibres que s'han manipulat durant un dia. Per motius de seguretat, els menors només podran entrar acompanyats per un adult i s'instal·larà un punt a l'entrada perquè es desinfecten les mans amb gel hidroalcohòlic. L'horari d'obertura establert és de 16.30h a 21.00h a la Biblioteca d'Alcalà i de 15.00h a 21.00h en Alcossebre  i no es podran utilitzar els ordinadors d'ús públic.

Durant el confinament, des de la Biblioteca s'ha estat realitzat el servei de préstec "Biblio a casa" que s'ha encarregat de portar a domicili les obres sol·licitades els usuaris, amb totes les mesures de seguretat i higiene. Com que aquest servei ha tingut tan bona acollida es seguirà prestant per a persones amb mobilitat reduïda i col·lectius de risc.

Pujar