16 de juliol de 2019 16/7/19

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre insta els veïns a què tapen pous i aljubs en terrenys particulars

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre insta els veïns a què tapen pous i aljubs en terrenys particulars - (foto 1)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre va tractar en l'últim Consell Local Agrari la problemàtica generada per l'existència de pous i aljubs en terrenys rústics que puguen suposar un perill provocant una caiguda. Per tal d'evitar accidents, es va acordar demanar a tots els propietaris que comptin amb un pou o cisterna en els seus terrenys el segellen segons la normativa vigent. A més, es demanarà la col·laboració ciutadana perquè, en el cas que sàpiguen de l'existència d'un pou o cisterna sense tapar i el propietari no es faça càrrec, es comunique l'Ajuntament.

En la mateixa línia, des de l'Ajuntament està previst senyalitzar les coves subterrànies, més conegudes com "avenc", que actuen com pous naturals i que es troben localitzades en entorns naturals i forestals.

"Aquest tema preocupa i calia tractar-lo al Consell Local Agrari ja que la majoria de pous i aljubs es troben en el camp i són les persones relacionades amb el sector agrícola les que coneixen de primera mà les localitzacions i les problemàtiques que se'n deriven. Per això, s'ha decidit demanar la col·laboració ciutadana perquè els propietaris s'asseguren que els pous situats en els seus terrenys compleixen la normativa pel que fa al seu segellat i que ens ajuden a localitzar altres que no compleixen i els propietaris no es fan càrrec, perquè, des de l'Ajuntament prenguem les mesures oportunes ", ha explicat el regidor d'Agricultura, José Ángel Traver.