elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre forma en igualtat a 49 treballadors municipals

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre forma en igualtat a 49 treballadors municipals
  • Aquesta acció forma part del desenvolupament del Pla d'Igualtat Municipal i té com a objectiu sensibilitzar respecte a la igualtat de gènere a personal de totes les àrees de l'Ajuntament

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha impartit, durant el mes d'abril passat, una formació de 35 hores lectives, en format on line, dirigida al personal municipal per a sensibilitzar en igualtat en gènere. Han participat 49 treballadors i treballadores municipals (22 homes i 27 dones) i l'acció formativa, que està homologada per l'IVAP (Institut valencià d'Administracions Públiques) i subvencionada amb fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, s'ha coordinat per part de Luisa Velasco, psicòloga i formadora especialitzada en Violència de Gènere.

Els principals objectius de la formació han estat aproximar a l'alumnat conceptes bàsics que permetisquen reflexionar sobre la igualtat entre les dones i els homes, identificar els elements principals de la construcció social del gènere, comprendre com la desigualtat es perpetua mitjançant els sistemes socials i sensibilitzar a l'alumnat en matèria d'igualtat com a desencadenant de les diferents manifestacions de la violència sobre les dones. També s'ha format al personal municipal sobre el marc legal de la igualtat com a dret, la discriminació directa i indirecta, l'assetjament sexual i la violència de gènere.

Aquesta formació forma del comunicat del desenvolupament del Pla d'Igualtat Municipal i de les accions promogudes des de la Comissió d'Igualtat Municipal, encarregada d'implementar el pla. L'edil d'Igualtat, Melina Fradejas, ha mostrat la seva satisfacció perquè “personal de tots els departaments municipals ha participat en la formació, la qual cosa demostra la implicació existent al nostre Ajuntament respecte a la consecució de la plena igualtat”.

Pujar