elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedicarà la II Setmana de la Sostenibilitat Ambiental a conscienciar sobre el canvi climàtic

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedicarà la II Setmana de la Sostenibilitat Ambiental a conscienciar sobre el canvi climàtic
  • Del 23 al 28 de setembre, se celebraran activitats dirigides a tota la població inclosa una jornada Clean Up, de recollida de residus al Parc Natural de la Serra d'Irta

L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre dóna continuïtat a la seua aposta per fomentar les bones pràctiques mediambientals, amb l'organització de la II Setmana de la Sostenibilitat Ambiental. En aquesta ocasió, va enfocada a la conscienciació sobre el canvi climàtic i s'han programat diferents activitats, per a tots els sectors de la població. Les activitats començaran el dilluns 23 de setembre, amb una xerrada informativa per a veïns, a les 17.30h al CESAL d'Alcalà. Dimecres 25 la xerrada tindrà lloc a les 17.30h al CESAL d'Alcossebre. En tots dos casos, es conscienciarà als assistents sobre la importància d'adquirir hàbits com limitar l'ús de plàstics, reduir, reciclar i reutilitzar, conservar l'entorn natural, fomentar el consum sostenible d'aliments o evitar el consumisme en productes com la roba.

Divendres 27 les accions es traslladaran al CEIP La Mola i CEIP Lo Campanar, on alumnes de 4t de Primària participaran en un mòdul educatiu sobre qüestions relacionades amb els residus plàstics, tèxtils o els gasos que generen l'efecte hivernacle. Les accions finalitzaran el dissabte 28 amb una jornada Clean Up, de recollida de residus, al Parc Natural de la Serra d'Irta. Per a fomentar la major participació, es disposaran autobusos gratuïts que eixiran d'Alcalà a les 9.00h, des del camp de futbol, ​​i des Alcossebre, a les 9.15h, des del carrer Colom. La tornada està previst a les 13.30h. Al llarg de l'activitat, s'anirà instruint als participants de la importància de respectar els entorns naturals. Es tracta d'una activitat pensada per fer en família i per a tot tipus de persones.

L'organització de la Setmana de la Sostenibilitat Ambiental és una iniciativa precursora per part de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, en un intent per implicar tota la població en conèixer quins hàbits quotidians beneficiosos per al medi ambient poden incorporar al seu dia a dia. En aquest sentit, l'Alcalde Francisco Juan ha recordat que "Alcalà-Alcossebre ja va ser pioner en 2015 amb la instal·lació de contenidors intel·ligents per a residus orgànics avançant-cinc anys a la implantació definitiva de la normativa autonòmica i europea per a aquest tipus de residus, que serà efectiva en 2020 per a municipis de més de 5.000 habitants i hem estat repartint cubells marrons de residus orgànics per a fomentar el seu ús”.

Per part de les regidories de Medi Ambient i Educació i Participació Ciutadana, els seus responsables Juan Carlos Barceló i Selene Blázquez han destacat que "convidem a tota la població a participar en les diferents activitats que s'han organitzat aprofitant sobretot la jornada de Clean Up".

El Consorci de Residus C1-Castelló Nord col·labora en l'organització d'aquesta II Setmana de la Sostenibilitat valorant molt positivament "la implicació de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre a transmetre als seus veïns la importància de respectar el medi ambient".

Pujar