28 de setembre de 2020 28/9/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua treballant per a reparar els danys del temporal Gloria

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua treballant per a reparar els danys del temporal Gloria - (foto 1)
  • S'està a l'espera que comencen les reparacions a càrrec del Servei Provincial de Costas i de l'arribada d'ajudes econòmiques d'altres administracions

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua treballant per a reparar els danys del temporal Gloria - (foto 2)

Després d'un mes del pas del temporal Gloria, l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua treballant en la reparació d'infraestructures. De moment, és l'única administració que ha actuat en el municipi, amb la col·laboració de la Diputació Provincial que va cedir maquinària quan van començar els treballs.  Les actuacions s'han centrat en la retirada i neteja de la gran quantitat de materials que es va depositar en la primera línia de platja, així com algues i materials plàstics. Aquests treballs s'han realitzat en tota la franja litoral. També s'han realitzat actuacions de reconstrucció de platges, amb reubicació d'arena amb maquinària a la platja de les Fonts i es van retirar grans quantitats d'arena i graves en el Barranc d’Estopet, zona del Campament Jaume I i platja del Serradal, per a poder reobrir-los al trànsit. També s'han realitzat reparacions de canonades, s'han substituït baranes danyades pel temporal, i s'han condicionat camins per a facilitar accés a habitatges particulars. En les pròximes setmanes, continuaran realitzant-se actuacions per a reparar zones de paviment i clavegueram. Per part de l'Ajuntament, s'habilitaran partides del pressupost municipal per a poder fer front a les despeses d'emergència que han suposat tots aquests treballs i s'optarà a totes les línies d'ajuda convocades per altres administracions.

El Govern central, a través del Servei Provincial de Costes, ha de fer-se càrrec de regeneració de platges, reparació d'esculleres i reposició de tanques i  passarel·les de fusta del barranc de la Coloma, que uneix la platja del Carregador i la platja Romana i plataforma de fusta de la platja Romana. L'Alcalde Francisco Juan explica que “s'ha insistit a Costes que aquests treballs haurien d'estar finalitzats abans de Setmana Santa però, per les dates, serà molt difícil. Ara esperem que siga al més prompte possible”. En el cas de la Generalitat Valenciana, també han de fer-se càrrec de la reposició d'elements de les platges danyats pel temporal, com a dutxes o llavapeus.

D'altra banda, també s'està a l'espera que es publiquen totes les ajudes tant del Govern central com de Generalitat Valenciana i Diputació Provincial per a subvencionar les despeses d'emergència i reparació d'infraestructures realitzats des de l'Ajuntament. Juan ha recordat que “en anteriors episodis de temporals, com el de l'any 2017, tant la tramitació de les ajudes com la reparació d'infraestructures, per part  d'altres administracions, van anar molt més ràpides. Cal tindre en compte que els Ajuntaments tenim recursos limitats i, de moment, no hem tingut més remei que haver d'avançar les actuacions per a restablir la normalitat en el nostre litoral”.

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar