elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre activa noves ajudes per a empreses i autònoms amb l'excedent de les ajudes Parèntesis

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre activa noves ajudes per a empreses i autònoms amb l'excedent de les ajudes Parèntesis
  • Del 15 al 27 d'abril, podran presentar-se les empreses i autònoms que van quedar exclosos de les primeres ajudes i als quals es va obligar a limitar el seu horari a les 18.00h, en les mesures de contenció de la COVID-19 imposades per la Generalitat

  • Ja s'han atorgat ajudes per valor de 247.000 euros pel que el sobrant se situa entorn dels 90.000 euros i l'Ajuntament es farà càrrec de realitzar l'aportació necessària perquè totes les sol·licituds que complisquen els requisits obtinguen l'ajuda

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha activat una segona convocatòria d'ajudes econòmiques per a empreses i autònoms afectats per les conseqüències de la COVID-19, amb l'excedent resultant després d'haver tramitat i atorgat totes les sol·licituds de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir. Inicialment, Alcalà-Alcossebre comptava amb un total de 337.000 euros – amb aportació de la Generalitat Valenciana, Diputació Provincial i Ajuntament- dels quals s'han atorgat 247.000 euros a empreses i autònoms, per la qual cosa es comptarà amb un total de 90.000 euros per a aquesta nova línia d'ajudes. En qualsevol cas, la regidora d'Hisenda, María Agut, ha assenyalat que “si no és suficient amb eixa quantitat, l'Ajuntament aportarà la quantitat necessària perquè totes les sol·licituds que es presenten, si compleixen els requisits, puguen obtindre l'ajuda”. Podran presentarse les empreses i autònoms que van quedar exclosos de les primeres Ajudes Parèntesis –per no estar dins de les activitats econòmiques contemplades en les bases- però sí es van vore afectats pel decret de mesures de la Generalitat Valenciana, perquè se’ls obligava a tancar els seus locals a les 18.00h.

Les ajudes que s'atorgaran seran de 1.000 euros per autònom o microempresa i el termini de presentació de sol·licituds comprendrà del 15 al 27 d'abril. Tal com ja es va fer amb les Ajudes Parèntesis, s'habilitarà un espai en la web municipal amb informació sobre la tramitació, sol·licitud i documents descargables, etc. així com un correu electrònic i un telèfon per a contestar dubtes.

L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “estem molt satisfets de com s'ha realitzat tota la tramitació de les ajudes Parèntesis, quant al gran nombre d'ajudes que s'han sol·licitat i la rapidesa amb la qual s'han atorgat i s'està pagant”. Juan insistia que és necessari assegurar la continuïtat d'aquests plans afirmant que “estem convençuts que la Generalitat Valenciana posarà en marxa un segon Pla Resistir que puga cobrir a oficis i professions que no han entrat en les Ajudes Parèntesis. Des de l'Ajuntament, ací estarem per a realitzar la nostra aportació i tramitar-les, com ja hem fet en aquesta convocatòria”.

Pujar