elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ronchera (PSPV) aplaudeix que la Generalitat de Ximo Puig invertisca 3,4 milions d'euros en l'ampliació del CEIP La Mola

Joan Ronchera (PSPV) aplaudeix que la Generalitat de Ximo Puig invertisca 3,4 milions d'euros en l'ampliació del CEIP La Mola
  • El portaveu socialista destaca que Alcossebre augmentarà les places de primer ingrés a l’educació pública

La Generalitat Valenciana contempla per a enguany l’esperada ampliació del CEIP La Mola d’Alcossebre. El portaveu socialista a l’Ajuntament, Joan Ronchera, destaca que la sensibilitat i el compromís del Consell de Ximo Puig “amb el nostre poble es demostrarà una vegada més amb fets tangibles”. En aquest sentit, es preveu que arriben 3,4 milions d’euros per a renovar integralment el centre educatiu de referència del nucli coster. Per a Ronchera “és una necessitat inajornable i imprescindible perquè l’escola s’ha quedat menuda davant l’increment notable de la població a Alcossebre”.

El projecte ja està elaborat i serà sufragat plenament per la Generalitat a través del Pla Edificant. Ronchera explica que el plantejament contempla la creació d’una segona línia d’educació infantil, el que augmentarà el nombre de places de primer ingrés per a aquesta zona d’expansió urbanística. Tot plegat s’aconseguirà gràcies a la construcció d’un nou aulari amb sis aules i sales polivalents i la modernització de l’actual edificació, la qual vorà renovada la xarxa de sanejament i tot el tancament perimetral. El Partit Socialista s’ha interessat en tot el procés i ha participat en les reunions informatives.

AULA DE 2-3 ANYS

Ronchera celebra que, junt a aquests canvis, es contemple un espai definitiu per a l’actual aula de 2-3 anys d’Alcossebre, ubicada ara mateix a l’Escoleta Infantil Municipal. Cal assenyalar que el CEIP Lo Campanar estrenarà aquest pròxim curs acadèmic aquest mateix servei a Alcalà. “El Partit Socialista sempre ha estat el principal garant de l’educació pública i de qualitat i ho continuarem sent, adaptant tots i cadascun dels centres escolars a les necessitats del segle XXI”, assenyala.

El portaveu socialista recorda que “des de 2015 fins ara hem canviat la corrupció del PP per l’educació pública, de qualitat i en valencià”. “Mentre que el PP veia l’educació com un negoci, nosaltres la veiem com un dels factors més importants per a moure el món. En set anys hem liquidat el model corrupte de Ciegsa, amb sobrecostos desorbitats, mossegades i adjudicacions a empreses amigues per a construir-ne un de nou basat en la riquesa de l’aprenentatge”.

Pujar