elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Instal·laran quasi 800 panells solars en 14 edificis d'Alcalà-Alcossebre

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • Aquesta mesura s'inclou en el Pla Provincial de Transició Energètica

MÉS FOTOS
Joan Ronchera

El portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, ha aplaudit la iniciativa de la Diputació de Castelló d'incloure el municipi en el Pla Provincial de Transició Energètica, gràcies al qual es preveu instal·lar en 14 edificis prop de 800 panells solars que podran cobrir part de la demanda energètica de la localitat. Ronchera explica que “des del Grup Municipal Socialista donem el nostre total suport a esta iniciativa, ja que va d'acord amb la nostra acció propositiva i és un dels eixos fonamentals del nostre projecte per a Alcalà-Alcossebre”.

Este pla de l'ens provincial, que presideix el socialista José Martí, pretén buscar les millors ubicacions per als centres d'energia, ajudar amb l'elaboració dels projectes, estudis i memòries tècniques i implantar solucions de digitalització dels centres productius per a incloure'ls en els sistemes SmartVillages. “És essencial en este pla, al qual ens adherim amb la unanimitat del ple, que per a cada municipi es dissenyarà un model de gestió que estiga imbricat amb la visió provincial”, destaca Ronchera.

Finalment, el portaveu socialista explica que “esta és una demostració més que els governs socialistes li senten bé al nostre municipi. Des de la Diputació s'aposta per Alcalà de Xivert-Alcossebre també per a la lluita contra el canvi climàtic i s'aposta pels sistemes d'autoconsum enfront dels grans macroprojectes. Des del nostre grup municipal, treballarem per a completar este tipus de propostes supramunicipals amb iniciatives locals escoltant els diferents col·lectius, tal com estem fent fins al moment”.

Pujar