2 de desembre de 2020 2/12/20

El Grup Socialista proposa esmenes als pressupostos per al 2019

El Grup Socialista proposa esmenes als pressupostos per al 2019 - (foto 1)

  El Grup Municipal Socialista portarà al ple de pressupostos per a 2019 del pròxim dimecres a Alcalà de Xivert una bateria d'esmenes a les partides de despesa elaborades per l'equip de govern que si resulten aprovades comportaran un estalvi per a les arques municipals de 321.500 euros que es dedicaran a reforçar les polítiques socials i de foment del treball.

  Segons ha dit Ronchera, l'alcalde de la localitat, Francisco Juan, del PP, va iniciar el mandat actual en 2015 “amb una càrrega impositiva exagerada” que va portar al Grup Socialista a exercir una forta pressió per a aconseguir una rebaixa de l'IBI que finalment ha sigut possible. De fet, en 2018 s'ha aplicat una reducció del 8% d'aquest impost i en 2019 s'aplicarà una altra d'un 5%. “Els socialistes ens sentim molt satisfets per haver aconseguit aquesta rebaixa fiscal”.

  “Ens caracteritzem per ser reivindicatius però també per ser responsables; és la raó per la qual proposem una reducció de la despesa de 321.500 euros minorant algunes partides i suprimint unes altres que es corresponen amb projectes dels quals en aquests moments podem prescindir, i sol·licitant l'execució d'uns altres que considerem urgents”.

  "Proposem l'eliminació de partides que es poden deixar per a un altre moment com l'ampliació del gimnàs que està pressupostada en 170.000 euros o els 25.000 euros de la festa de la joventut".

  "Entre les partides que caldria minorar es trobarien les festes patronals, que es podrien reduir en quasi 40.000 euros. També s'haurien de dedicar 20.000 euros menys a la retribució dels càrrecs electes".

  En una fase anterior el Grup Socialista ja va presentar tota una bateria de propostes d’inversions per al 2019 com són la necessitat de continuar desenvolupant les obres del Pla Director d'Aigües Residuals, la millora integral del Camí Artola de Capicorb, la reparació del Camí Capicorb que creua el riu per part alta passant al costat de la Torreta o l'asfaltat del tram pendent de la connexió entre el Camí La Jorba amb el Camí Campament.

  Altres actuacions que també són imprescindibles per al PSPV-PSOE són la repavimentació del cementeri municipal, la instal·lació d'aire condicionat en el gimnàs de Alcossebre, la millora de la seguretat en el carril per als vianants del final de la carretera dels Fonts i en el Barranc del Garrofer.

  També caldria asfaltar el passeig Herois del Marroc, millorar el local de les mestresses de casa d'Alcalà i estudiar la possibilitat d'adequar un local social per al Club d'Escacs.

  A més, el Grup Socialista ha enregistrat tot un catàleg de propostes encaminades a millorar les polítiques socials i la dinamització econòmica i el foment del treball. Entre ells estan la creació de convenis de pràctiques professionals amb empreses per a facilitar l’experiència dels joves, un Programa de Treball, Formació i foment de l’Emprenedoria o una imprescindible línia d’ajudes per obrir comerços al poble. A més, proposen la creació d’ajudes per a la rehabilitació integral d’habitatges, de manera particular ressalten “la greu situació del cas antic d’Alcalà”.

  A tot això, proposen mesures de caire social com la creació del bo material escolar, un programa de foment de la lectura o un altre de salut pública sobre jornades informatives al voltant de malalties.

  Pujar