12 de novembre de 2019 12/11/19

Francisco Juan: "Exigim una nova SAMU per al nord de la província que s'ubique a Alcalà-Alcossebre"

Francisco Juan: "Exigim una nova SAMU per al nord de la província que s'ubique a Alcalà-Alcossebre" - (foto 1)
  • L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre demana a la Generalitat Valenciana l’aplicació dels mateixos criteris amb què justifica la nova SAMU de Torreblanca

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha reiterat la seua petició a la Generalitat Valenciana que incorpore una nova SAMU al departament de salut de Vinaròs i que s'ubique a Alcalà-Alcossebre. Juan ha realitzat aquestes declaracions, després de fer-se públic en un comunicat del sindicat CSI · F que es confirma la instal·lació d'una SAMU a Torreblanca. El primer edil assenyala que "si la Generalitat justifica la ubicació a Torreblanca, que té les dues SAMUS de Castelló a 20 quilòmetres i la d’Orpesa a 15, amb més motiu ha de situar una SAMU al nostre municipi, ja que Alcossebre es troba a 40 quilòmetres de la SAMU de Vinaròs".

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ja va sol·licitar a la Generalitat Valenciana informació sobre els criteris seguits per decidir la instal·lació de noves SAMUS i demanant que es tinguéssen en compte les necessitats del municipi i de la resta de poblacions del departament de salut de Vinaròs, on una sola SAMU ha de cobrir 40 quilòmetres de litoral, amb poblacions que, durant l'estiu, augmenten la seua població de forma notable, com és el nucli d’Alcossebre i Peníscola. Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública no s'ha contestat a aquesta petició d'informació.

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre també va adoptar un acord institucional, per part de tots els grups municipals, el passat 8 d'agost, en què s'exposava la problemàtica específica de la zona nord de la província respecte al dèficit de recursos sanitaris i se sol·licitava la instal·lació d'una SAMU a Alcalà-Alcossebre i es donava trasllat d'aquesta petició a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, sense rebre tampoc de moment cap tipus de resposta.

ocultar
Francisco Juan: "Exigim una nova SAMU per al nord de la província que s'ubique a Alcalà-Alcossebre"
Pujar