elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza la construcció dels nous serveis públics a l’ermita de Santa Llúcia

Finalitza la construcció dels nous serveis públics a l’ermita de Santa Llúcia
  • Aquesta nova instal·lació, que ja està oberta al públic, dotarà de condicions higièniques al paratge, en el qual també s'emplaça el Centre d'Interpretació Etnològica

  • La instal·lació està integrada paisatgísticament, adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i s'ha realitzat amb materials concordes amb l'entorn i compta amb les autoritzacions de Patrimoni i Parc Natural de la Serra d’Irta

MÉS FOTOS
Finalitza la construcció dels nous serveis públics a l’ermita de Santa Llúcia - (foto 2)

Els nous serveis públics, construïts a l'ermita de Santa Llúcia , a càrrec de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, ja estan finalitzats i s'han obert al públic per al seu ús. Amb aquesta nova instal·lació, es garanteixen les condicions higièniques i sanitàries a l'entorn de l'ermita i del Centre d'Interpretació Etnològica.

La instal·lació compta amb dos banys prefabricats -un d'ells, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda- amb una superfície total de 5,50m i un dipòsit d'aigua adjacent i se situa en una zona de pendent, pròxima a l'ermita. En estar emplaçada en una zona de desnivell, s'evita qualsevol tipus d'impacte visual sobre l'ermita i el jaciment arqueològic. Una empresa de construcció local ha estat l'encarregada de realitzar l'obra, a través d'adjudicació, per un import de 29.750 euros.
Per a la construcció s'han triat materials concordes a l'entorn, com  fusta i pedra, per a configurar un mur de maçoneria molt similar al ja existent en la zona del mirador. L'obra ha comptat amb les autoritzacions preceptives per part de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i del Parc Natural de la Serra d’Irta i s'han fet els corresponents treballs arqueològics per a preservar qualsevol tipus de vestigi existent en l'espai que ocuparan els nous banys públics.

“Amb aquesta actuació, dotem al paratge, que cada vegada compta amb major afluència de visitants, d'uns serveis públics que, sens dubte, suposen una millora important”, ha explicat l'Alcalde Francisco Juan.

Pujar